Γερμανικός Τύπος: Τι κάνει η Αθήνα με τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό;

Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2018, 23:40
-A +A
Γερμανικός Τύπος: Τι κάνει η Αθήνα με τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό;

Η διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων από τις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και οι σκιές που έχουν δημιουργηθεί από τις επώνυμες καταγγελίες και έχουν προκαλέσει την παρέμβαση του Άρειου Πάγου, βρίσκονται στο επίκεντρο του γερμανικού τύπου, δημοσιεύματα του οποίου κάνουν λόγο για έρευνα που διεξάγεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων

«Χάθηκε ο έλεγχος: έκαναν φτερά χρήματα της ΕΕ για προσφυγικούς καταυλισμούς» (n-tv.de), «Έρευνες στην Ελλάδα για την διάθεση κονδυλίων της ΕΕ σε πρόσφυγες» (Zeit Online)  και «Η Αθήνα διεξάγει έρευνες για τη διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων στα κέντρα υποδοχής προσφύγων» (orf.at), είναι μερικοί ενδεικτικοί τίτλοι της αρθρογραφίας γερμανόφωνων εφημερίδων και μέσων ενημέρωσης

Όπως μεταδίδει η DW, το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό πρόγραμμα n-tv γράφει στην ιστοσελίδα του: «Περίπου 1,6 δις ευρώ έχουν διαθέσει οι Βρυξέλλες στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Όμως στα προσφυγικά κέντρα δεν φθάνουν οι πόροι στο σύνολό τους. Η δικαιοσύνη διερευνά τώρα το ενδεχόμενο χρήματα να μπήκαν σε τσέπες αξιωματούχων. (..) Αυτό που απουσιάζει μέχρι σήμερα ωστόσο είναι σαφείς αποδείξεις»

«Φουσκωμένοι» λογαριασμοί σε προσφυγικούς καταυλισμούς

Σε εκτενές άρθρο για τη κατάσταση των προσφύγων σε Ιταλία, Ελλάδα και Βοσνία η εφημερίδα Tagesspiegel σημειώνει αναφορικά με την Ελλάδα: «"Εθνική ντροπή" αποκαλεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριακός Μητσοτάκης τα υπερπλήρη κέντρα προσφύγων, όπως στη Λέσβο. Το ενδιαφέρον του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη Μόρια αυξήθηκε, μιας και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος πρέπει να απαντήσει σε κατηγορίες που φέρουν γνωστούς του επιχειρηματίες να έχουν κακοδιαχειριστεί ευρωπαϊκά κονδύλια "φουσκώνοντας" λογαριασμούς παροχής υπηρεσιών σε καταυλισμούς».

Η εφημερίδα αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος καθώς και στη μήνυση που κατέθεσε ο υπουργός Άμυνας κατά των δημοσιογράφων της εφημερίδας σημειώνοντας πως η εξέλιξη αυτή έριξε «Λάδι στη φωτιά» 

Στην έρευνα που διέταξε η εισαγγελίας του Αρείου πάγου αναφέρεται η εφημερίδα Die Zeit η οποία γράφει στην ιστοσελίδα της: «Ο Άρειος Πάγος διέταξε τη διεξαγωγή ερευνών για πιθανές ατασθαλίες στη διαχείριση πόρων για το μεταναστευτικό. Με την απόφαση αυτή το ελληνικό ανώτατο δικαστήριο αντιδρά σε δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται σε κακοδιαχείριση στην προσφυγική πολιτική, καθώς και για πιθανή κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων από την κυβέρνηση».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 26/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα