ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Γερμανικό δημοσιογραφικό δίκτυο: Η Ελλάδα δείχνει πώς οργανώνονται οι εμβολιασμοί

Γερμανικό δημοσιογραφικό δίκτυο: Η Ελλάδα δείχνει πώς οργανώνονται οι εμβολιασμοί
Eurokinissi

Για επιτυχία του ελληνικού εμβολιαστικού προγράμματος κάνει λόγο το γερμανικό δημοσιογραφικό δίκτυο Redaktionsnetzwerk Deutschland, σε δημοσίευμα με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ελλάδα: πώς γίνονται οι εμβολιασμοί χωρίς χάος». Το δημοσίευμα μάλιστα συγκρίνει ευνοϊκά για την Ελλάδα το ελληνικό πρόγραμμα εμβολιασμών με τα προβλήματα που συναντά η εκστρατεία εμβολιασμού στη Γερμανία.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι: «Η Γερμανία δοκιμάζει την υπομονή πολλών που θέλουν να εμβολιαστούν περιμένοντας απελπισμένα σε μια τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας. Το γεγονός ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν διαφορετικά αποδεικνύει το παράδειγμα της Ελλάδας. Η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ ενός ενιαίου ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολισμού.

Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής καλύτερα στην πανδημία από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες χάρη στα πρώτα περιοριστικά μέτρα. Τώρα η χώρα δείχνει πώς να οργανώσει και τους εμβολιασμούς. Δεν υπάρχουν ουρές μπροστά από τα περισσότερα από 700 κέντρα εμβολιασμού. Έχουν χορηγηθεί σχεδόν 800.000 δόσεις εμβολίου μέχρι σήμερα. 270.000 άτομα έχουν ήδη λάβει τη δεύτερη δόση. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση στην ΕΕ, λέει ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας του ελληνικού υπουργείου Υγείας».