Γερμανία: Υπερασπίζεται ο Σπαν τη διαδικασία προμήθειας των εμβολίων

Γερμανία: Υπερασπίζεται ο Σπαν τη διαδικασία προμήθειας των εμβολίων

Ο χριστιανοδημοκράτης υπουργός Υγείας Γενς Σπαν υπερασπίζεται σε απαντητική του επιστολή προς τους Σοσιαλδημοκράτες τη διαδικασία προμήθειας εμβολίων κορονοϊού.

«Το καλοκαίρι, δεδομένης της κατάστασης των κλινικών μελετών εκείνη την περίοδο, υποθέταμε ότι δεν θα ήταν το εμβόλιο των εταιρειών Biontech / Pfizer, αλλά το εμβόλιο της AstraZeneca εκείνο το οποίο θα ενεκρίνετο το 2020», γράφει ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν στην απάντησή του στον κατάλογο ερωτημάτων τον οποίο του απέστειλε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) υπουργός Οικονομικών (και υποψήφιος για την καγκελαρία) Όλαφ Σολτς.

«Στην πραγματικότητα, δεν μπορούσε να προβλεφθεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2020 ότι η έγκριση του εμβολίου Astrazeneca θα πραγματοποιηθεί πολύ αργότερα από την έγκριση του εμβολίου των εταιρειών Biontech / Pfizer». Γι αυτό και το ενδιαφέρον πολλών άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το εμβόλιο των εταιρειών Biontech / Pfizer ήταν αρχικά μάλλον χαμηλό. Υπό τις περιστάσεις αυτές, για να επιτύχει η ΕΕ να συνάψει μια συμφωνία προμήθειας ικανού αριθμού εμβολίων, η Γερμανία εγγυήθηκε ότι θα αγόραζε έως και 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου σε περίπτωση που άλλα κράτη μέλη παραιτούντο από το μερίδιό τους», τονίζει στην 30σέλιδη απάντησή του ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.