Γερμανία: To SPD θέλει υποψήφιο για την καγκελαρία τον Ρ. Μίτσενιχ

Γερμανία: To SPD θέλει υποψήφιο για την καγκελαρία τον Ρ. Μίτσενιχ

Οι συμπρόεδροι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Σάσκια Έσκεν και Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς τάσσονται υπέρ του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Ρολφ Μίτσενιχ ως υποψηφίου καγκελαρίου του κόμματός τους, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού "Cicero".

«Ο Μίτσενιχ θα ηγηθεί του SPD στην προεκλογική εκστρατεία του 2021.Το κόμμα θα λάβει τη σχετική απόφαση το φθινόπωρο», γράφει το εν λόγω περιοδικό.

Ο Ρολφ Μίτσενιχ, όπως η Σάσκια Έσκεν και ο Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, θεωρείται εκπρόσωπος της αριστερής πτέρυγας του κόμματος. Σύμφωνα πάντα με το  "Cicero", «διεξάγονται επί του παρόντος εσωτερικές συνομιλίες με κορυφαίους Σοσιαλδημοκράτες για τον υποψήφιο καγκελάριο».

Ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς εξακολουθεί βεβαια να αναφέρεται από τα ΜΜΕ ως πιθανός υποψήφιος καγκελάριος του SPD, ωστόσο, αυτός και η συνυποψήφιά του Κλάρα Γκάιβιτς δεν επικράτησαν των Έσκεν και Βάλτερ-Μπόργιανς στην ψηφοφορία για την εκλογή νέας ηγεσίας του κόμματος το περασμένο φθινόπωρο και έκτοτε θεωρείται αποδυναμωμένος στο SPD.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ