Γερμανία: Το κλείσιμο της Deutsche Welle στη Ρωσία επιβαρύνει τις σχέσεις των δύο χωρών

Γερμανία: Το κλείσιμο της Deutsche Welle στη Ρωσία επιβαρύνει τις σχέσεις των δύο χωρών

Η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να διακόψει τη λειτουργία του γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα Deutsche Welle είναι αβάσιμη και επιβαρύνει τις γερμανορωσικές σχέσεις, ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική κυβέρνηση κατά της Deutsche Welle δεν έχουν καμία βάση και προκαλούν νέα ένταση στις γερμανορωσικές σχέσεις», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου σε δηλώσεις του.

Η απόφαση να κλείσει η Deutsche Welle στη Ρωσία, την οποία ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ήταν η απάντηση στην απόφαση του Βερολίνου να απαγορεύσει τις μεταδόσεις στον ρωσικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα RT DE, καθώς δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι απορρίπτει τη σύγκριση μεταξύ της Deutsche Welle και του ραδιοτηλεοπτικού φορέα RT DE.

«Εάν τα μέτρα αυτά εφαρμοστούν πραγματικά, αυτό θα περιορίσει την ελεύθερη ενημέρωση από ανεξάρτητους δημοσιογράφους στη Ρωσία, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε εποχές πολιτικά τεταμένες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.