Γερμανία: Θα παραλάβει 3,8 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Novavax μέχρι τον Μάρτιο

Γερμανία: Θα παραλάβει 3,8 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Novavax μέχρι τον Μάρτιο

Η Γερμανία αναμένει να παραλάβει 3,8 εκατομμύρια δόσεις του πρόσφατα εγκεκριμένου εμβολίου κατά της COVID-19 της Novavax, του Nuvaxovid, μέχρι τις 20 Μαρτίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει τους ανεμβολίαστους Γερμανούς να εμβολιαστούν.

Η Γερμανία θα παραλάβει 1,4 εκατομμύριο δόσεις την εβδομάδα της 21ης Φεβρουαρίου και τις επόμενες εβδομάδες θα παραλάβει τις υπόλοιπες 3,8 εκατομμύρια δόσεις.

Η Novavax αναμένεται να παραδώσει στη Γερμανία αυτή τη χρονιά 34 εκατομμύρια δόσεις.

Η αποστολή εντάσσεται στη συμφωνία της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας να προμηθεύσει με έως και 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.

Το βασισμένο σε πρωτεΐνη εμβόλιο της Novavax, το οποίο εγκρίθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) τον Δεκέμβριο, χρησιμοποιεί διαφορετική τεχνολογία από τα εμβόλια των Pfizer-BioNTech, , Moderna, AstraZeneca και J&J .

Αυτό θα μπορούσε να πείσει τους διστακτικούς Γερμανούς, που είναι επιφυλακτικοί απέναντι στη νέα τεχνολογία mRNA και τις πιθανές μακροπρόθεσμες παρενέργειές της, να εμβολιαστούν με το πιο παραδοσιακό σκεύασμα της Novavax ενισχύοντας έτσι το εμβολιαστικό ποσοστό της χώρας, το οποίο είναι χαμηλότερο σε σχέση με εκείνα άλλων δυτικοευρωπαϊκών χωρών.

Δεδομένα από δύο ευρείας κλίμακας μελέτες έδειξαν ότι το εμβόλιο έχει ποσοστό αποτελεσματικότητας περίπου 90% και η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρώιμα δεδομένα έδειξαν πως είναι αποτελεσματικό στο να προκαλεί μια ανοσολογική απόκριση κατά της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον.