Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, 13:30

-A +A

Γερμανία: Στο 50% ο μεγάλος συνασπισμός, άνοδος 8,5% για CDU-CSU

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, 13:30
Γερμανία: Στο 50% ο μεγάλος συνασπισμός, άνοδος 8,5% για CDU-CSU
-A +A

Tα κόμματα του μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία φτάνουν συνολικά το 50%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας INSA, η οποία έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild και δημοσιεύεται σήμερα.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) αύξησαν το ποσοστό τους κατά 1,5% σε σχέση με τη δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας  και αυτό ανέρχεται πλέον σε 35%. 

Ο άλλος κυβερνητικός εταίρος, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD), παραμένει σταθερά στο 15%,  όπως σταθερά παραμένουν και τα ποσοστά της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) στο 12% και του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) στο 6,5%.  

Η Αριστερά (Die Linke) αυξάνει το ποσοστό της κατά μισή ποσοστιαία μονάδα και φθάνει στο 7,5%, ενώ το ποσοστό των Πρασίνων (Die Gruenen) μειώθηκε κατά 2% και έπεσε στο 18%.  

«Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) έχουν αύξηση 8,5% τις τελευταίες τρεις βδομάδες, διότι επωφελούνται από το γεγονός ότι σχεδόν δύο τρίτα των πολιτών είναι επί του παρόντος ικανοποιημένοι από τον τρόπο που διαχειρίζεται την κρίση του κορονοϊού  η ομοσπονδιακή κυβέρνηση», ανέφερε στην Bild ο Xέρμαν Μπίνκερτ, ο επικεφαλής της INSA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα