Γερμανία: Σε τέσσερις μήνες εμβόλιο για τον κορονοϊό εκτιμά η CureVac

Γερμανία: Σε τέσσερις μήνες εμβόλιο για τον κορονοϊό εκτιμά η CureVac

Θα χρειαστούν περίπου τέσσερις μήνες προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί η έρευνα και όλες οι απαραίτητες δοκιμές για την ανάπτυξη ενός εμβολίου για αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, εκτίμησε σήμερα η γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας CureVac.

«Ο κορονοϊός προκαλεί αυτές τις μέρες ανησυχία σε πολλούς ανθρώπους. Η ανάπτυξη ενός εμβολίου είναι μια εξαιρετικά σημαντική συνεισφορά στην προσπάθεια περιορισμού της ασθένειας», δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας 'Ανια Κάρλιτσεκ, την ώρα που γνωστοποιήθηκε η ύπαρξη και έκτου κρούσματος σήμερα στην χώρα, συγκεκριμένα ενα παιδί πέντε ετών από το Σίγκσντορφ της Βαυαρίας

Η CureVac αναμένεται πως θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στη διαδικασία ανάπτυξης του συγκεκριμένου εμβολίου και γι' αυτόν τον σκοπό πρόκειται να αντλήσει επιπλέον πόρους ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της Συμμαχίας για Καινοτομίες στον τομέα της Ετοιμότητας απέναντι σε Επιδημίες (CEPI).

«Αναπτύσσουμε ήδη μια ουσία εμβολίου, η οποία έπειτα από επιτυχείς προκλινικές έρευνες θα μπορεί να δοκιμαστεί σε κλινικές έρευνες, με ανθρώπους. Αυτό θα έχει ολοκληρωθεί σε 16 εβδομάδες», δήλωσε η Πρόεδρος της εταιρίας Μαριόλα Φοτίν-Μλέτσεκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ