Γερμανία: Νέα 4.615 κρούσματα μέσα σε μία μέρα

Γερμανία: Νέα 4.615 κρούσματα μέσα σε μία μέρα

Σε 61.913 αυξήθηκε ο επιβεβαιωμένος αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη Γερμανία, όπου 583 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 4.615 σε σύγκριση με την προηγούμενη μέρα, ενώ ο αριθμός των νεκρών κατά 128, σύμφωνα με τον απολογισμό του ινστιτούτου.

Η Βαυαρία παρατείνει τα μέτρα

Η Βαυαρία ήταν το πρώτο ομοσπονδιακό κρατίδιο που εφήρμοσε περιορισμούς εξόδου. Τώρα ο Πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ τα παρατείνει μέχρι και μετά τις διακοπές του Πάσχα προκειμένου να αποφευχθεί η μαζική υποτροπή

«Οι περιορισμοί εξόδου στη Βαυαρία, που ισχύουν από τις 21 Μαρτίου, θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος των διακοπών του (καθολικού) Πάσχα στις 19 Απριλίου. Όποιος χαλαρώνει νωρίς, διακινδυνεύει μια μαζική υποτροπή", προειδοποίησε ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Μόναχο. Ένα βασικό επιχείρημα για την παράταση των μέτρων είναι ότι «η Βαυαρία συνορεύει με την Αυστρία, στις χιονοδρομικές περιοχές της οποίας ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένες ο κορονοϊός». Ο Ζέντερ κατέστησε σαφές ότι "Δεν υπάρχει αυστηροποίηση των μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να βγαίνουμε από το σπίτι μόνο για δικαιολογημένους λόγους, όπως είναι οι επισκέψεις στον γιατρό, οι μετακινήσεις προς την εργασία ή τα εντελώς αναγκαία ψώνια». 

Έκκληση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Γερμανία

Παράλληλα, έκκληση απηύθυνε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Γερμανία να εφαρμόσει γρήγορα την εξαγγελία της για την υποδοχή ανηλίκων παιδιών και νέων από τους υπερπλήρεις καταυλισμούς προσφύγων της Ελλάδας, στην Λέσβο λόγω του κορονοϊού. Η Γραμματεία της UNHCR δυναμώνει τώρα τη φωνή της διότι η μεταφορά τους από την Μόρια της Λέσβου δεν προχωρά.

 «Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται επειγόντως βοήθεια και κάθε μέρα που περνά μετράει», δήλωσε ο Φρανκ Ρέμους, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Tagesspiegel» του Βερολίνου, η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη αύριο Τρίτη.

Αναφερόμενος στην υπόσχεση του Ομοσπονδιακού υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζέεχοφερ (CSU), ότι η Γερμανία θα συμμετάσχει στην υποδοχή παιδιών και ασυνόδευτων ανηλίκων, ο Ρέμους δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την αλληλεγγύη της. Για να βοηθήσουμε όμως πραγματικά τα παιδιά της Λέσβου, αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να εφαρμοστεί γρήγορα».

Στα μέσα Μαρτίου, η Γερμανία συμφώνησε με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Φινλανδία να δεχτούν συνολικά 1.600 πρόσφυγες, κυρίως ανηλίκους, από τους ελληνικούς καταυλισμούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ