Γερμανία: Μεγαλύτερη συρρίκνωση της οικονομίας στο β΄ τρίμηνο

Γερμανία: Μεγαλύτερη συρρίκνωση της οικονομίας στο β΄ τρίμηνο

Η οικονομία της Γερμανίας θα συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το πρώτο, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας σήμερα, προειδοποιώντας ότι η ανάκαμψη κατά το δεύτερο μισό του έτους και πέρα από αυτό αναμένεται να είναι βραδεία.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης σημείωσε συρρίκνωση κατά 2,2% το πρώτο τρίμηνο και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη ύφεση από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του υπουργείου τα χειρότερα έχουν περάσει, καθώς οι εξαγωγές και οι εισαγωγές σημείωσαν τη μεγαλύτερη μείωση από το 1990 τον Απρίλιο, και η μείωση για το σύνολο του 2020 αναμένεται να είναι σημαντική.

Την ίδια ώρα, ο ειδικός επί θεμάτων προϋπολογισμού της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι ο νέος δανεισμός της Γερμανίας θα φτάσει τα 218 δις ευρώ φέτος, καθώς το Βερολίνο επεξεργάζεται ένα πακέτο τόνωσης για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το Reuters.

Το σχέδιο αύξησης του χρέους υπογραμμίζει την τεράστια δημοσιονομική μετατόπιση της Γερμανίας από πρώην πρωταθλήτρια της λιτότητας στην Ευρώπη σε ένα από τα κράτη που θα ξοδέψει τα περισσότερα στις προσπάθειες της ευρωζώνης να αντιστρέψει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.