Γερμανία - κορονοϊός: Ως και 10.000 υπάλληλοι της Fraport σε προσωρινή παύση εργασίας

Γερμανία - κορονοϊός: Ως και 10.000 υπάλληλοι της Fraport σε προσωρινή παύση εργασίας

«Η εταιρεία θα υποβάλει αίτηση παύσης εργασίας βραχείας διάρκειας για τους λειτουργικούς υπαλλήλους της την ερχόμενη εβδομάδα». Πρέπει να αντιδράσουμε, πρέπει να διατηρήσουμε τους οικονομικούς μας πόρους»,  δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο επικεφαλής της Fraport Στέφαν Σούλτε, διευκρινίζοντας ότι το μέτρο θα αφορά σε περίπου 10.000 υπαλλήλους.

Αυτό θα σήμαινε πως η Fraport, o φορέας εκμετάλλευσης του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, θα μείωνε κατά το ήμισυ το εργατικό της δυναμικό. Η εταιρεία θέλει όμως να ξεπεράσει τη χειρότερη κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού χωρίς απολύσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters.

Πάντως, ο Σούλτε πιστεύει ότι «η εταιρεία είναι καλά προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση της κρίσης. Δεν έχουμε πρόβλημα ρευστότητας, έχουμε ένα μαξιλάρι 1,1 δισ. ευρώ», δήλωσε. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κατασκευή του Terminal 3 στη Φρανκφούρτη θα συνεχιστεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα».

Εξαιτίας των συνεχών και μαζικών ακυρώσεων πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρείες, ο αριθμός των επιβατών στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης  σε εβδομαδιαία βάση είναι κατά 45% χαμηλότερος από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους. Αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί έως 50 με 60% λόγω των περαιτέρω ακυρώσεων εξαιτίας των απαγορεύσεων εισόδου στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες. Ο αριθμός των πτήσεων είναι επί του παρόντος 28% χαμηλότερος από το προηγούμενο έτος και η πτώση πιθανότατα θα φτάσει το 40-45%.

Προς το παρόν πάντως διευκρινίζεται πως η Fraport δεν θα χρειαστεί να κλείσει κανέναν από τους δύο τερματικούς σταθμούς της στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας, αλλά να κλείσει απλώς μεμονωμένες εξόδους.