Γερμανία: Ισχυρό δημοσκοπικό προβάδισμα για το CDU - Υποχωρούν τα ποσοστά του AfD

Γερμανία: Ισχυρό δημοσκοπικό προβάδισμα για το CDU - Υποχωρούν τα ποσοστά του AfD

Προβάδισμα 23 ποσοστιαίων μονάδων από τους δεύτερους Πράσινους καταγράφει σε πρόσφατη δημοσκόπηση το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) της καγκελαρίου Α. Μέρκελ, γεγονός που αποτυπώνει την επιτυχημένη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την γερμανική κυβέρνηση.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Kantar για την Bild, το CDU συγκεντρώνει το 38% στην πρόθεση ψήφου, ποσοστό μειωμένο κατά 2% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι Πράσινοι με ποσοστό 16%, ενώ ακολουθεί το συγκυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με ποσοστό 15%.

Νέα πτώση κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 8% καταγράφει το ακροδεξιό AfD (Εναλλακτική για την Γερμανία), ενώ το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνει και το Die Linke. Στην τελευταία θέση βρίσκονται οι Φιλελεύθεροι με ποσοστό 7%. 

Υπενθυμίζεται πως η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης βρίσκεται αντιμέτωπη με την χειρότερη ύφεση της ιστορίας της από την επανένωση της Γερμανίας, με την Bundesbag να υπολογίζει πως η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 7,1% το 2020, ενώ παράλληλα η Κεντρική Τράπεζα της χώρας εκτιμά πως θα χρειαστούν περίπου 2 χρόνια ώστε να έρθει η ανάκαμψη, καθώς τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας επέφεραν ισχυρό πλήγμα στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.

Τέλος, σημειώνεται, πως η Γερμανία έχει καταφέρει να κρατήσει σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα τις απώλειες από τον κορονοϊό, καθώς μετρά λιγότερους από 9.000 θανάτους από τις αρχές Μαρτίου, την στιγμή που συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί 183.979 κρούσματα της νόσου.

John MacDougall/Pool via AP