Γερμανία: Η μεγαλύτερη διασπορά ευλογιάς των πιθήκων που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη

Γερμανία: Η μεγαλύτερη διασπορά ευλογιάς των πιθήκων που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη

Ως τη μεγαλύτερη και πιο εκτεταμένη διασπορά της ευλογιάς  των πιθήκων που έχει υπάρξει ποτέ στην Ευρώπη, περιγράφει την κατάσταση η Ιατρική Υπηρεσία των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. 

«Με αρκετά επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και την Πορτογαλία, αυτή είναι η μεγαλύτερη και πιο εκτεταμένης διασποράς επιδημία ευλογιάς των πιθήκων που έχει παρατηρηθεί ποτέ στην Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπηρεσία της χώρας που σήμερα ανακοίνωσε το πρώτο της κρούσμα. 

Ο Fabian Leendertz, από το Ινστιτούτο Robert Koch, περιέγραψε της διασπορά  ως επιδημία προσθέτοντας ότι "ωστόσο, είναι πολύ απίθανο αυτή η επιδημία να διαρκέσει πολύ. Τα κρούσματα μπορούν να απομονωθούν καλά μέσω του εντοπισμού επαφών και υπάρχουν επίσης φάρμακα και αποτελεσματικά εμβόλια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εάν είναι απαραίτητο", είπε.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο εμβόλιο για την ευλογιά των πιθήκων, αλλά τα δεδομένα δείχνουν ότι τα εμβόλια που χρησιμοποιήθηκαν για την εξάλειψη της ευλογιάς είναι έως και 85% αποτελεσματικά κατά της ευλογιάς, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).