7ος χρόνος, ημέρα 2221η
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

Γερμανία: Εμπλοκή στους Πράσινους - Αναβλήθηκε η ανακοίνωση των στελεχών που αναλαμβάνουν υπουργεία

Γερμανία: Εμπλοκή στους Πράσινους - Αναβλήθηκε η ανακοίνωση των στελεχών που αναλαμβάνουν υπουργεία
Ap Images

Οι Πράσινοι ανέβαλαν για αύριο Παρασκευή την ανακοίνωση των στελεχών που θα αναλάβουν υπουργεία στην επόμενη κυβέρνηση και την παρουσίαση της Προγραμματικής Συμφωνίας στα μέλη τους. Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, λόγω εσωκομματικών διενέξεων για τα πρόσωπα που θα υπουργοποιηθούν.

Το κόμμα των Πρασίνων επρόκειτο σήμερα, σε ψηφιακό Συνέδριο, να παρουσιάσει την Προγραμματική Συμφωνία και τα στελέχη που θα αναλάβουν υπουργικό αξίωμα στη νέα κυβέρνηση και να ζητήσει με ψηφιακή και επιστολική ψήφο τη συναίνεσή τους. Πριν από λίγη ώρα ωστόσο ανακοινώθηκε η αναβολή του Συνεδρίου, για αύριο, Παρασκευή, με τη δικαιολογία ότι καθυστέρησαν οι συνομιλίες με τα άλλα δύο κόμματα του συνασπισμού.

Κόντρα μεταξύ «αριστερών» και «ρεαλιστών»

Σύμφωνα πάντως με την Handelsblatt, η διαμάχη αφορά τις δύο πτέρυγες του κόμματος, την «αριστερή» και τους «ρεαλιστές». Η πρώτη αντιτίθεται στη σχεδιαζόμενη ανάληψη υπουργείου από τον «ρεαλιστή» πρώην αρχηγό του κόμματος Τζεμ Έζντεμιρ και ζητά υπουργείο να αναλάβει ο «αριστερός» επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας 'Αντον Χοφράιτερ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα 125.000 μέλη των Πρασίνων πρέπει ψηφίσουν εντός των προσεχών δέκα ημερών. Τα υπουργεία που θα στελεχώσουν οι Πράσινοι είναι το Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα, το Εξωτερικών, το Οικογένειας, το Περιβάλλοντος και το Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ