ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1992η
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

Γερμανία: Δεν υπάρχει ενημέρωση για καθυστέρηση στην παράδοση εμβολίων της Moderna

Γερμανία: Δεν υπάρχει ενημέρωση για καθυστέρηση στην παράδοση εμβολίων της Moderna

«Η εταιρία Moderna δεν μας έχει ενημερώσει για αλλαγή στα χρονοδιαγράμματα παράδοσης των εμβολίων της τον Απρίλιο», διαβεβαίωσε το γερμανικό υπουργείο Υγείας, διαψεύδοντας ουσιαστικά δημοσίευμα του περιοδικού Business Insider.

Το περιοδικό, επικαλούμενο κυβερνητικούς κύκλους, είχε αναφέρει νωρίτερα σήμερα ότι η παράδοση έως και 878.000 δόσεων του εμβολίου η οποία είχε προγραμματιστεί για τον Απρίλιο δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, λόγω αδυναμίας της εταιρίας.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας τόνισε ότι δεν έχει ενημερωθεί για κάτι τέτοιο, διευκρίνισε ωστόσο ότι οι πληροφορίες που αναφέρονται στην «πρόβλεψη παράδοσης εμβολίων έως το τέλος Απριλίου 2021» της κυβέρνησης συνοδεύονται από την επισήμανση: «Οι αριθμοί βασίζονται σε προγνώσεις και συνοδεύονται από μεγάλη αβεβαιότητα».

Ενδεχόμενη καθυστέρηση στην παράδοση εμβολίων της Moderna θα προκαλέσει πάντως σημαντική αναστάτωση στο πρόγραμμα εμβολιασμών της Γερμανίας, καθώς η Διαρκής Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) έχει εκδώσει σύσταση, όποιος έχει λάβει την α' δόση του εμβολίου AstraZeneca και είναι κάτω των 60 ετών, να εμβολιαστεί την δεύτερη φορά με κάποιο από τα εμβόλια τύπου mRNA, δηλαδή είτε της BioNTech/Pfizer είτε της Moderna.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ