Γερμανία: Αναβλήθηκε η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στην Ευρώπη

Γερμανία: Αναβλήθηκε η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στην Ευρώπη

Η γερμανική κυβέρνηση ανέβαλε την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στην Ευρώπη, μετά τις σοβαρές αντιρρήσεις  του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος της Βαυαρίας (CSU), αναφέρει σε δημοσίευμά τους οι εφημερίδες του «Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland). 

Σε αντίθεση με αυτό που είχε αρχικά προγραμματιστεί, το θέμα δεν θα περιλαμβάνεται πλέον στην ημερήσια διάταξη του αυριανού (27 Μαΐου) υπουργικού συμβουλίου αναφέρουν οι RD στις εκδόσεις της Τετάρτης, επικαλούμενες κυβερνητικούς κύκλους. Αντ 'αυτού, το υπουργικό συμβούλιο θα ασχοληθεί με το ζήτημα στην επόμενη συνεδρίασή του στις 3 Ιουνίου.

Ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας σκόπευε να άρει την παγκόσμια ταξιδιωτική oδηγία για τουρίστες, η οποία ισχύει από τα μέσα Μαρτίου, για 31 ευρωπαϊκές χώρες από τις 15 Ιουνίου. Αντ 'αυτού, θα υπάρξουν τώρα πιθανόν ταξιδιωτικές πληροφορίες για κάθε μεμονωμένη χώρα.  

Αντίθετα, δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση και οι επικεφαλής των κρατιδίων συμφώνησαν να επεκτείνουν το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης, μέχρι και τις 29 Ιουνίου, σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο που επικαλείται το πρακτορείο.

Η συμφωνία, όπως επισημαίνει το πρακτορείο, επήλθε μετά από σειρά επαφών που είχε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση με τις τοπικές αρχές όσον αφορά το πόσο γρήγορα θα χαλαρώσουν τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας, που βοήθησαν την πολυπληθέστερη χώρα της Ευρώπης να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της νόσου καταγράφοντας σχετικά μικρό αριθμό θυμάτων κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων μηνών.