Γεωργιάδης: Σήμερα το “made in Greece” είναι προστιθέμενη αξία για μία επιχείρηση

Γεωργιάδης: Σήμερα το “made in Greece” είναι προστιθέμενη αξία για μία επιχείρηση

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδης, εκπροσωπώντας τον πωθυπουργό στο Virtual Forum του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων με θέμα «Εξαγωγές, Δύναμη Ανάπτυξης και Προοπτικής για την Ελλάδα», αναφέρθηκε στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια Ελλάδα της εξωστρέφειας.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι τα καλά αποτελέσματα της οικονομίας μας προέρχονται και από την εξαιρετικά καλή διακυβερνητική συνεργασία, σημειώνοντας πως όλα τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται δεν είναι, "όπως συχνά συνέβαινε στις κυβερνήσεις στο παρελθόν “πλίνθοι ατάκτως ερριμμένα” από το ένα Υπουργείο χωρίς να έχει κανένα συντονισμό με το άλλο, αλλά αντιθέτως όλα τα μέτρα είναι σε πλήρη συνεννόηση μεταξύ αυτών".

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στο κορυφαίο όπως είπε εργαλείο για τη μικρομεσαία επιχείρηση μέσα στην κρίση της πανδημίας, στην επιστρεπτέα προκαταβολή, μια πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομικών η οποία υποστηρίχθηκε χρηματοδοτικά και από το υπουργείο Ανάπτυξης και που έδωσε τελικώς πραγματικές λύσεις σε επιχειρήσεις που είχαν πραγματικό πρόβλημα και αδυναμία τραπεζικού δανεισμού.

Μία δεύτερη πρωτοβουλία, συνέχισε, η οποία είχε πολύ μεγάλο και κρίσιμο ρόλο, ήταν τα εγγυημένα δάνεια από την Αναπτυξιακή Τράπεζα και σε επιχειρήσεις που είχαν κάποιου είδους δύναμη να προχωρήσουν σε τραπεζικό δανεισμό αλλά χρειάζονταν μία βοήθεια ως προς τα επιτόκια και ως προς την ταχύτητα. Ήταν μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης μέσω της Αναπτυξιακής Τραπέζης που υποστηρίχθηκε και από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι εν μέσω πανδημίας πάμε για ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών των τελευταίων 20 ετών, προσβλέποντας σε ακόμα μεγαλύτερο ρυθμό θα συνεχίσουμε το 2022.

"Τα ελληνικά προϊόντα έχουν αρχίσει να κερδίζουν πραγματικό έδαφος και σεβασμό στις ξένες αγορές. Πιστεύω σε αυτό επικουρικά έχει βοηθήσει πάρα πολύ η δουλειά του κυρίου Πρωθυπουργού όπου έχει αλλάξει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό", ανέφερε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, "πριν από δέκα χρόνια το “made in Greece” μπορεί να ήταν βάρος για μία επιχείρηση, σήμερα το “made in Greece” είναι προστιθέμενη αξία για μία επιχείρηση διότι παντού όλοι αναγνωρίζουν την πολύ μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα αυτά τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο όραμα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκης το οποίο είναι η Ελλάδα της εξωστρέφειας, η Ελλάδα της ανταγωνιστικότητας, η Ελλάδα των εξαγωγών, η Ελλάδα των επιχειρήσεων που δεν στηρίζονται στο κράτος αλλά καταφέρνουν να βγαίνουν έξω και να κερδίζουν την εμπιστοσύνη των ξένων καταναλωτών.

Κατέληξε λέγοντας πως θεωρεί πολύ σημαντικό για την οικονομία και για τις εξαγωγές πως το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατάφεραν να συμβάλλουν στη σταθεροποίηση του τραπεζικού μας συστήματος, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε ένα πολύ πιο σταθερό τραπεζικό σύστημα από αυτό που παραλάβαμε.