7ος χρόνος, ημέρα 2184η
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021

Γεωργιάδης: Ψέματα το δημοσίευμα για την ανάθεση δημοσκόπησης σε εταιρεία

Γεωργιάδης: Ψέματα το δημοσίευμα για την ανάθεση δημοσκόπησης σε εταιρεία
Eurokinissi

«Ό,τι έγραψε η εφημερίδα και με αφορμή αυτά εξέδωσε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όλα ψέματα», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης για δημοσίευμα σχετικά με την ανάθεση δημοσκόπησης σε εταιρεία από το υπουργείο.

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπης, η συγκεκριμένη εταιρεία επιλέχθηκε επειδή προσέφερε την χαμηλότερη τιμή και είναι μια από τις καλύτερες στην Ελλάδα, ενώ επισήμανε πως έγινε απευθείας ανάθεση λόγω της έκτακτης κατάστασης που δημιουργούσε η πανδημία.

Σε σχετική ερώτηση για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε πως «θα έχει πολύ ενδιαφέρον να διερευνηθούν οι περιπτώσεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων Vox Pop και της Bridging Europe».

«Θέλω πολύ να δω τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Βαξεβάνη να εξηγήσουν πως ιδρύθηκε ξαφνικά μια εταιρεία άγνωστη η οποία παρουσίασε, προ ευρωεκλογών, 1,2% διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ και μετά από 10 μέρες εξαφανίστηκε». Όπως σημείωσε, το ζήτημα αυτό θα παρουσιαστεί από πλευράς Νέας Δημοκρατίας στην εξεταστική επιτροπή.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, απάντησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ανησυχεί για τις υποθέσεις που αφορούν τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Λέμε να ψηφιστεί η πρόταση για την εξεταστική επιτροπή και δεν έχουμε καμία ανησυχία για τις υποθέσεις που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος και πρόσθεσε ότι στο επίκεντρο θα βρεθεί η «Λίστα Πέτσα».