7ος χρόνος, ημέρα 2227η
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021

Γεωργιάδης: Πετρέλαιο θέρμανσης σε τιμή που να μπορούν να πληρώσουν οι πολίτες

Γεωργιάδης: Πετρέλαιο θέρμανσης σε τιμή που να μπορούν να πληρώσουν οι πολίτες

Το ζήτημα της τιμής του πετρελαίου έθιξε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης, σε συζήτηση που συμμετείχε στο Olympia Forum II. «Είναι ανάγκη να πάρουν οι πολίτες πετρέλαιο θέρμανσης σε τιμή που να μπορούν να πληρώσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Είναι ανάγκη να πάρουν οι πολίτες πετρέλαιο θέρμανσης σε τιμή που να μπορούν να πληρώσουν”, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενώ για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για να βοηθήσει τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά να ζεσταθούν το χειμώνα τόνισε ότι, “θέλουμε να βοηθήσουμε αυτόν που δεν μπορεί”. Πρόσθεσε δε, ότι στην επιδότηση που θα δοθεί, δεν μπορούν να μπουν οι άνθρωποι που έχουν υψηλά εισοδήματα.

Όσον αφορά στις ανατιμήσεις προϊόντων, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι πολλά εξαρτώνται από τη σύγκριση που κάνουμε. Παραδέχτηκε ότι “υπάρχουν ανατιμήσεις, αλλά δεν είναι το συγκλονιστικό πράγμα που ακούμε στα κανάλια”. Εξήγησε ότι σε σύγκριση με το 2019 οι τιμές δεν είναι ιδαιτέρως αυξημένες και ότι οι αυξήσεις είναι πιο σημαντικές σε σύγκριση με το 2020, καθώς λόγω της πανδημίας, την περυσινή χρονιά είχαμε αρνητικό πληθωρισμό και άρα πτώση των τιμών.

Επίσης, ανέφερε ότι το καλοκαιρινό ράλι των τιμών στις πρώτες ύλες παγκοσμίως έχει αρχίσει να υποχωρεί, με εξαίρεση την ενέργεια και τα ναύλα. Τέλος, υπενθύμισε την προσήλωση της κυβέρνησης στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Το Olympia Forum II, οργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ και διεξάγεται στις 20-21 Οκτωβρίου 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και στις 22-23 Οκτωβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.