Γεωργιάδης: Η εστίαση δεν θα υποστεί μεγάλη ζημία - Ήπια τα μέτρα

Γεωργιάδης: Η εστίαση δεν θα υποστεί μεγάλη ζημία - Ήπια τα μέτρα

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση στη σκιά της εξάπλωσης Όμικρον κλήθηκε να σχολιάσει, μέσω του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, για την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας από τις 3 Ιανουαρίου σε εστίαση και διασκέδαση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «η εστίαση δεν θα έχει ζημία, τα κέντρα διασκέδασης πράγματι θα υποστούν». 

Μάλιστα χαρακτήρισε σχετικά ήπια τα μέτρα και εκτίμησε ότι θα πλήξουν λίγο την εστίαση, προσθέτοντας ότι δεν έχει τεθεί ζήτημα πληρότητας αυτή τη στιγμή.

Απαντώντας στην κριτική ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να παρθούν τώρα λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων, είπε ότι «ασφαλώς και κολλάει η πανδημία και αυτή τη βδομάδα, ωστόσο δεν θα τηρούσε κανένας τα μέτρα την Πρωτοχρονιά. Ξέρετε κανέναν στην Ελλάδα να θέλει να μείνει σπίτι του; Στην πολιτική πρέπει να έχουμε ρεαλισμό. Η κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη να μείνει μέσα».

Όπως εξήγησε φαίνεται ότι αυξάνεται μεν ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά δεν πιέζεται στο σύστημα υγείας.

«Αφήσαμε ανοιχτά γιατί δεν έχει ξεκινήσει η πίεση στο σύστημα υγεία και σεβόμαστε τους επιχειρηματίες. Κάνω έκκληση στους νέους εάν έχουν βγει σε νυχτερινά κέντρα να αποφύγουν τη συνάντηση με μεγαλύτερους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε επίσης ότι το κύμα της πανδημίας είναι εδώ και ότι τις επόμενες 2-3 εβδομάδες τα κρούσματα θα ανεβαίνουν και θα σπάσουμε τα ρεκόρ όπως γίνεται και στις άλλες χώρες. 

Σχετικά με τον περιορισμό του αριθμού των φιλάθλων στα γήπεδα, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι στα γήπεδα δεν τηρούνται τα μέτρα. «Οι ομάδες και η αστυνομία λένε ότι δεν μπορούν να το ελέγξουν, τώρα δεν θα μπαίνουν» 

Για την εκτόξευση των τιμών στις μάσκες, ο υπουργός επισήμανε ότι δεν έχει παρατηρηθεί στα φαρμακεία παράβαση στις τιμές. 

Τόνισε ότι τα φαινόμενα αισχροκέρδειας παρατηρήθηκαν σε ιστοσελίδες. «Χθες πήραμε τα τιμολόγια αγοράς προϊόντων που έβγαζαν προς πώληση σε διαφορετική τιμή. Από τον έλεγχο που χρειάζεται περίπου τρεις ημέρες, εάν έχει πάει κάποιος να κερδοσκοπήσει θα εφαρμόσουμε το νόμο».

Και συνέχισε λέγοντας: «Μέχρι μεθαύριο το πολύ θα ανακοινώσω και τα πρόστιμα, τα οποία όπως είπα θα φτάσουν και το ένα εκατομμύριο ευρώ. Μπορώ να το εξαντλήσω αν πρόκειται για μεγάλη εταιρεία», υπογράμμισε.