7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Γεωργιάδης: Η χώρα φεύγει από την πανδημία - Δεν θα υπάρξει ξανά οριζόντιο κλείσιμο

Γεωργιάδης: Η χώρα φεύγει από την πανδημία - Δεν θα υπάρξει ξανά οριζόντιο κλείσιμο

Δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά οριζόντιο κλείσιμο της κοινωνίας και της οικονομίας ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα φεύγει από την πανδημία. Για τα σχολεία που σήμερα άνοιξαν ανέφερε πως «μπορεί κάποιο σχολείο μεμονωμένα να κλείσει βάσει απόφασης της υπουργού Παιδείας και της υγειονομικής επιτροπής, άλλα γενικά μέτρα δεν θα υπάρξουν».

Για το αν καταφέρνουμε να αφήσουμε πίσω την πανδημία αλλά και για όσους δεν εμβολιάζονται ο υπουργός τόνισε πως «το ερώτημα δεν είναι αν φεύγει η χώρα μας από την πανδημία, φεύγει, το θέμα είναι πόσοι ακόμα θα πεθάνουν ή θα ταλαιπωρηθούν επειδή αποφάσισαν να μην εμβολιαστούν νομίζοντας ότι κάνουν αντιπολίτευση στο Μητσοτάκη. Πραγματικό κάνουν μεγάλο λάθος που μετατρέπουν ένα ιατρικό σε πολίτικο ζήτημα, δεν εμβολιαζόμαστε για να δείξουμε ποιο κόμμα προτιμάμε» και συνέχισε λέγοντας πως  «αυτή τη στιγμή η επιδημία φαίνεται να έχει κάποιες τάσεις αποκλιμάκωσης, αρά τα μέτρα μας φαίνεται να αποδίδουν, δυστυχώς αυτή η αποκλιμάκωση συνοδεύεται καθημερινά με πολλούς θανάτους ανεμβολίαστων συμπολιτών μας. Πονάω ξερώντας ότι αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζουν, άλλα έπεσαν θύματα συνωμοσιολογίας».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε επίσης και τις διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών που πραγματοποιήθηκαν στην ΔΕΘ τονίζοντας πως «συγκεντρώσεις, 500 από ‘δω, 1000 από ‘κει 2000 από κει κατά εμβολίου, δηλαδή ότι ένα επιστημονικό ζήτημα στα εργαστήρια των γιατρών μετατράπηκε σε πολίτικο ζήτημα. Δεν έγινε μια διαδήλωση έγιναν τρεις διαδηλώσεις, ρώτησα γιατί την αστυνομία και απάντησαν ότι αν γινόταν μια διαδήλωση θα πλακώσουν ο ένας τον άλλο. Μισιούνται μεταξύ τους. Ακροαριστεροί ακροδεξιοί και κάποιες υποομάδες».

Για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για το πεδίο της οικονομίας, ο Υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως όταν η ΕΛΣΤΑΤ   ανακοίνωσε διπλάσιος ρυθμός ανάπτυξης του αναμενομένου, «στην αντιπολίτευση είχαν περίπου λιποθυμήσει με το ρυθμό ανάπτυξης. Ποιο ήταν το σχόλιό τους; ‘Αυτό σε τι αφορά τους  έλληνες πολίτες;’ Η γραμμή άμυνας ήταν ότι δεν τους άφορα. «Το Σαββάτο ο Μητσοτάκης εξήγησε απλά το μείζον όταν η οικονομία, οι επενδύσεις, οι επιχειρήσεις πηγαίνουν καλύτερα του αναμενόμενου δε θα κερδίζει μόνο ο επιχειρηματίας στο τέλος όλοι οι Έλληνες έχουν να εισπράξουν». ενώσυνέχισε σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκρποσώπουτύπου του ΣΥΡΙΖΑ  «ο κ. Ηλιόπουλος είπε: ‘από την απαλλαγή του φόρου στις γονικές παροχές πόσοι κερδίζουν πάνω από τις 800.000 ευρώ;’ έως 800.000 ευρώ είναι, δηλαδή το 98%... είναι κωμωδία να είσαι εκπρόσωπος Τύπου και να μην έχεις διαβάσει τα μέτρα» ανέφερε. 

Για τον ΦΠΑ τόνισε πως «στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν κερδίζουν όλοι οι Έλληνες; Υπάρχουν και μέτρα πιο εξειδικευμένα. Ήδη η ανεργία μας είναι η χαμηλότερη των τελευταίων 10 ετών αλλά αυτό δε φτάνει»,