8ος χρόνος, ημέρα 2271η
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022

Γεωργαντάς: Στόχος οι 250.000 εμβολιασμοί στους άνω των 60 ετών

Γεωργαντάς: Στόχος οι 250.000 εμβολιασμοί στους άνω των 60 ετών
AP

Περισσότεροι από 70.000 πολίτες άνω των 60 ετών έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν κάνει την πρώτη δόση, μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά. Στόχος, όπως είπε, είναι να εμβολιαστούν 250.000 πολίτες άνω των 60 ετών, ποσοστό που αντιστοιχεί στο μισό αυτών που αρχικά ήταν ανεμβολίαστοι.

Καθημερινά, όπως ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς, πραγματοποιούνται 100.000 - 120.000 εμβολιασμοί.

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα είπε ότι είναι ένα μέσο προτροπής. «Εμείς ευελπιστούμε να μη χρειαστεί να καταλογιστεί το πρόστιμο σε κανέναν. Δεν μας απασχολεί πώς θα πάμε τεχνικά στην υπόθεση του καταλογισμού. Θέλουμε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους. Αυτή είναι η προσδοκία μας», σημείωσε.

Σχετικά με τις ψευδείς βεβαιώσεις τόνισε ότι το σύστημα είναι απόλυτα διασφαλισμένο. «Το πρόβλημα δεν είναι του συστήματος, είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει πάντα όταν παρεμβαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας» είπε χαρακτηριστικά.

Για τη Βόρεια Ελλάδα, όπου παρατηρείται χαμηλή κινητικότητα όσον αφορά στους εμβολιασμούς, τόνισε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει εξισορρόπηση καθώς έγινε πλέον συνείδηση όλων ότι μόνο με τον εμβολιασμό μπορεί να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες εκτός από τα ΚΕΠ οι πολίτες που έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου τους στο εξωτερικό, θα μπορούν να μπουν σε ειδική εφαρμογή που θα ανοίξει στο GOV και να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.