Κομισιόν: Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης ο κ. Γ. Θωμάς

Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης ο κ. Γ. Θωμάς

Τη θέση του Γενικού Διευθυντή Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης (DG TAXUD) αναλαμβάνει μετά από απόφαση του Κολεγίου των Επιτρόπων ο κ. Γεράσιμος Θωμάς. 

Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία και τιμή για τη χώρα μας, η επιλογή ενός Έλληνα σε μια τόσο σημαντική θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό τον Επίτροπο Οικονομίας κ. Paolo Gentiloni.

Ο κ. Θωμάς προκειμένου να αναλάβει το νέο του χαρτοφυλάκιο, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για τα θέματα Ενέργειας  και Φυσικών Πόρων επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι: «Κατά τη χρονιά που πέρασε, η κυβέρνησή μας  εδραίωσε την εθνική προσπάθεια για την στροφή στην πράσινη ενέργεια. Αντιμετώπισε αποτελεσματικά το σοκ του κορωνοϊού και τις τουρκικές προκλήσεις. Αισθάνομαι υπερήφανος που συνεισέφερα στην προσπάθεια χάραξης μιας νέας ενεργειακής πολιτικής για τη χώρα, με φιλόδοξους στόχους και με καλές πρακτικές  για όλη την Ευρώπη»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Θωμά, τον ευχαρίστησε για τη σημαντική του συμβολή στην πορεία της Κυβέρνησης και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα του θέση.

Τα καθήκοντα του κ. Θωμά μέχρι τον ορισμό αντικαταστάτη του θα ασκεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης.