«Γεμίζει» με μαχητικά η βάση του Ακρωτηρίου λόγω Συρίας

«Γεμίζει» με μαχητικά η βάση του Ακρωτηρίου λόγω Συρίας

Μαχητικά αεροσκάφη της βρετανικής βασιλικής αεροπορίας και του Αραβικού Συνδέσμου έφτασαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στην αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα μέσα, τα μαχητικά που βρίσκονται στην αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου προετοιμάζονται να αναλάβουν δράση, στην περίπτωση που η Τερέζα Μέι δώσει το πράσινο φως για την πραγματοποίηση αεροπορικών επιθέσεων κατά στόχων του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία.

Εν τω μεταξύ, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το αντιτορπιλικό USS Donald Cook που απέπλευσε χθες από το λιμάνι Λάρνακας, κατευθύνεται ανοιχτά της Συρίας καθώς θα συμμετέχει σε μία ενδεχόμενη επίθεση των ΗΠΑ.

Παράλληλα, στο δρόμο για τη Μεσόγειο βρίσκεται και το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman, συνοδευόμενο από επτά πολεμικά πλοία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, η επιχείρηση γίνεται για «λόγους θαλάσσιας ασφάλειας σε συνεργασία με εταίρους και συμμάχους των ΗΠΑ», ενώ αποσκοπεί στο να «ενισχύσει τη συνεργασία στην ασφάλεια, ενώ θα προωθήσει τη ναυτική παρουσία σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή».