GE: Εξαγοράζει τη startup Zionexa

GE: Εξαγοράζει τη startup Zionexa

Η General Electric Co. απέκτησε τη γαλλική Zionexa SAS για να ενισχύσει την προσφορά διαγνωστικών εργαλείων για ασθενείς με καρκίνο του μαστού.

Η νεοσύστατη εταιρεία και οι 24 υπάλληλοί της θα ενταχθούν στη μονάδα Pharmaceutical Diagnostics της GE Healthcare, δήλωσε ο αμερικανικός κολοσσός την Πέμπτη. Η επιχείρηση διαγνωστικών θα προσλάβει 70 ακόμη άτομα ως μέρος της συμφωνίας. 

Η GE με έδρα τη Βοστώνη σχεδιάζει να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα του νέου παράγοντα μοριακής απεικόνισης της Zionexa, ο οποίος χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα της βιοψίας για ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο του μαστού. Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν το προϊόν, γνωστό ως Cerianna, πέρυσι.

Η εξαγορά αυτή στον τομέα της υγείας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ώθησης του διευθύνοντος συμβούλου Λάρρι Κάλπ ο οποίος υποβάθμισε το ενδεχόμενο ανάλογων κινήσεων. 

Οι παράγοντες απεικόνισης είναι ραδιενεργές ουσίες που εγχέονται σε ασθενείς για να υπάρξει μια καλύτερη εικόνα στο τι συμβαίνει μέσα στο σώμα, χρησιμοποιώντας ιατρικό σαρωτή. 

Το τμήμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της General Electric θέλει να εμπλακεί εντονότερα στην προσφορά πολύτιμων εργαλείων για το επερχόμενο κύμα κυτταρικών θεραπειών.

Η χρήση κυττάρων για την καταπολέμηση του καρκίνου δεν συγκαταλέγεται στους γνωστότερους τομείς επιχειρηματικής δραστηριοποίησης της GE, όπως είναι π.χ. η παραγωγή ενέργειας και η αεροναυτική. Όμως, ο επικεφαλής του τμήματος υγείας (με ετήσιο τζίρο ύψους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων) του αμερικανικού βιομηχανικού γίγαντα βλέπει άριστες προοπτικές κέρδους εκεί.