GameStop: Απώλειες 17% μετά την ανακοίνωση για πώληση μετοχών

GameStop: Απώλειες 17% μετά την ανακοίνωση για πώληση μετοχών

Κατά 17% υποχωρεί η μετοχή της GameStop Corp καθώς η εταιρεία πώλησης βιντεοπαιχνιδιών ανακοίνωσε ότι μπορεί να διαθέσει μέχρι και 3,5 εκατ. μετοχές της, στην προσπάθεια της να επωφεληθεί από το άλμα της μετοχής στο προηγούμενο διάστημα.

Η πώληση μετοχών αναμένεται να αποφέρει στην εταιρεία περισσότερα από 670 εκατ. δολάρια. Η μετοχή έχει εκτιναχθεί 900% μέχρι στιγμής από την αρχή του έτους, και είχε αγγίξει ακόμη και τα 482,95 δολάρια.

Η εταιρεία επωφελήθηκε από την ώθηση που πήρε από μικροεπενδυτές - κυρίως σε διαδικτυακά φόρουμ, όπως το δημοφιλές  WallStreetBets της Reddit - για να αυξήσουν την τιμή της που θεωρούν υποεκτιμημένη. 

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις προσπάθειες του δισεκατομμυριούχου επενδυτή και συνιδρυτή της Chewy,  Ράιαν Κοέν ο οποίος μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της GameStop, για τον μετασχηματισμό της εταιρείας λιανικών πωλήσεων σε μία εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου που θα μπορεί να ανταγωνισθεί με ισχυρούς αντιπάλους στον κλάδο, όπως την Target και τη Walmart.