Γαλλογερμανική πρωτοβουλία για υποδοχή ανηλίκων από Μόρια
Επικοινωνία Μέρκελ - Μητσοτάκη

Γαλλογερμανική πρωτοβουλία για υποδοχή ανηλίκων από Μόρια

Την έναρξη μιας γαλλογερμανικής πρωτοβουλίας για την υποδοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλικων μεταναστών που ζούσαν στο ΚΥΤ της Μόριας, το οποίο καταστράφηκε από την πυρκαγιά, ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ. Νωρίτερα, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος της ζήτησε να συμβάλει η Γερμανία στη φιλοξενία των ανήλικων μεταναστών στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Γερμανίδα καγκελάριος και μετάδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Μέρκελ τόνισε πως «η Γερμανία και η Γαλλία θα συμμετάσχουν σε πρωτοβουλία για την υποδοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλικων μεταναστών που ζούσαν στη Μόρια». «Ελπίζω να το κάνουν και άλλες χώρες μέλη» της ΕΕ, συμπλήρωσε η καγκελάριος.

Η καγκελάριος εκτίμησε ότι η τραγωδία στον καταυλισμό της Μόριας θα πρέπει να ωθήσει τις χώρες της ΕΕ να καταλήξουν «επιτέλους» σε μια κοινή μεταναστευτική πολιτική, η οποία σήμερα «δεν υπάρχει».

Νωρίτερα, η Άνγκελα Μέρκελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον οποίο ζήτησε να ενημερωθεί τόσο για την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό της Μόριας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, όσο και για τον τρόπο που μπορεί να συμβάλλει η Γερμανία στην μεταναστευτική αποσυμφόρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεντρώθηκε στην ανάγκη να υπάρξει φιλοξενία των ανήλικων μεταναστών, που έχουν μείνει χωρίς στέγη μετά τις καταστροφές και ζήτησε από τη Γερμανίδα Καγκελάριο να συμβάλει η Γερμανία στη φιλοξενία τους.

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Γερμανίδα καγκελάριος φέρεται να αποδέχτηκε την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, καθώς λίγο αργότερα ανακοίνωσε την έναρξη της γαλλογερμανικής πρωτοβουλίας για την υποδοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλικων μεταναστών που ζούσαν στο ΚΥΤ της Μόριας.

Διαβάστε ακόμα:

Επιτροπή Εξωτερικών του ΕΚ: Αλληλεγγύη για Μόρια, καταδίκη της τουρκικής παραβατικότητας

Μ. Σχοινάς: Η Μόρια είναι εδώ για να θυμίζει την Ευρώπη που πρέπει να αλλάξουμε

Ολλανδία: Πρόθυμη να παραλάβει 100 μετανάστες από τη Μόρια

Νέα πυρκαγιά στην Μόρια - Η τέταρτη από το βράδυ της Τρίτης