Γαλλική κυβέρνηση προς Twitter: Είστε ευπρόσδεκτοι εδώ

Γαλλική κυβέρνηση προς Twitter: Είστε ευπρόσδεκτοι εδώ

Ο υφυπουργός ψηφιακών υποθέσεων της γαλλικής κυβέρνησης απεύθυνε σήμερα πρόσκληση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter να μεταφερθεί στη Γαλλία αν αποφασιστεί να φύγει από τις ΗΠΑ.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή ο υφυπουργός ψηφιακών υποθέσεων είπε αναφορικά με την διαμάχη του Twitter με τον Ντόναλντ Τραμπ "Αν οι υπεύθυνοι του Twitter θεωρήσουν ότι στις ΗΠΑ δεν μπορούν να αναπτυχθούν ελεύθερα και τεθεί θέμα μεταφοράς των επιχειρήσεων, τότε η Γαλλία θα μπορούσε να δεχθεί με ανοικτές αγκαλιές το μέσο".

Ο Υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν έχει έρθει επαφή με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντοναλντ Τραμπ υπέγραψε όπως και είχε προαναγγείλει διάταγμα, με το οποίο περιορίζει τη νομική προστασία, που απολαμβάνουν οι πλατφόρμες των social media, όπως είναι το Facebook και το Twitter. Το διάταγμα δίνει τη δυνατότητα στις ρυθμιστικές αρχές να κινούνται νομικά κατά των εταιρειών αυτών για τον τρόπο με τον οποίο ελέγχουν το περιεχόμενο στις πλατφόρμες τους. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η νομιμότητα του διατάγματος θα αμφισβητηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Νομικοί στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να υπάρξει εμπλοκή του Κογκρέσου ή του δικαστικού συστήματος για να αλλάζει το τρέχον νομικό πλαίσιο προστασίας των πλατφορμών, τις οποίες ο Τραμπ κατηγορεί ότι προσπαθούν να φιμώσουν τις συντηρητικές φωνές και να προωθήσουν τις ιδέες των φιλελεύθερων.