Γαλλία: Σημαντική άνοδος της δημοτικότητας του Εμ. Μακρόν μετά τη συμφωνία ανάκαμψης της ΕΕ

Γαλλία: Σημαντική άνοδος της δημοτικότητας του Εμ. Μακρόν μετά τη συμφωνία ανάκαμψης της ΕΕ

Η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν ανέβηκε κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες τον Ιούλιο και έφτασε το όριο του 50% σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες, μετά την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών για το πακέτο οικονομικής ανάκαμψης και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.

Στη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως της 23 Ιουλίου για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού LCI, οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι έχουν εμπιστοσύνη στις πολιτικές του Μακρόν για τη Γαλλία. Πρόκειται για τη δεύτερη μόλις φορά από τον Απρίλιο του 2018 που η δημοτικότητα του Γάλλου Προέδρου φτάνει στο 50%.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας διόρισε νέο πρωθυπουργό στις αρχές Ιουλίου, και προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ενώ εξασφάλισε 40 δισ. ευρώ για τη Γαλλία από το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ.

Στην ίδια δημοσκόπηση, ο νέος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, κερδίζει την αποδοχή των Γάλλων με ποσοστό δημοτικότητας 56%, υψηλότερο από το 51% του προκατόχου του, Εντουάρ Φιλίπ.