Γαλλία: Νεαροί συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στο Παρίσι   

Γαλλία: Νεαροί συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στο Παρίσι   

Νεαροί συγκρούστηκαν με την αστυνομία τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε ένα προάστιο του Παρισιού μετά τον θάνατο ενός νεαρού άνδρα σε δυστύχημα με μοτοσικλέτα, την ευθύνη για το οποίο ορισμένοι επέρριψαν στην αστυνομία, ανέφερε η εφημερίδα La Parisien, επικαλούμενη κατοίκους, σύμφωνα με το Reuters.

Οι ταραχές στο Αρζαντέιγ, ένα προάστιο βόρεια του Παρισιού, είναι το πιο πρόσφατο περιστατικό αναταραχής καθώς οι αυστηροί κανόνες περιορισμού που επέβαλε η Γαλλία προκειμένου να αντιμετωπίσει τον νέο κορονοϊό έχουν προκαλέσει αύξηση των κοινωνικών εντάσεων.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ομάδες αστυνομικών των CRS να μεταβαίνουν σε συγκροτήματα κατοικιών. Kάποιοι νεαροί πέταξαν πυροτεχνήματα ενώ κάδοι απορριμμάτων πυρπολήθηκαν και η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.

Γνωστοί του θύματος του δυστυχήματος, που ταυτοποίηθηκε ως ο Σαμπρί Σουμπί, 18 ετών, δήλωσαν πως ο θάνατός του προκλήθηκε από σύγκρουση με αυτοκίνητο της αστυνομίας.

Τα προάστια της Γαλλίας, όπου κατοικούν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα, αποτελούν συχνά σημεία ανάφλεξης εναντίον των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων και της αυστηρής αστυνόμευσης, αναφέρει το πρακτορείο.