Γαλλία: Μείωση της ανεργίας τον Ιούνιο

Γαλλία: Μείωση της ανεργίας τον Ιούνιο

Η Γαλλία σημείωσε τη μεγαλύτερη μηνιαία μείωση του αριθμού των ανέργων που έχει καταγραφεί ποτέ, καθώς αρκετά άτομα βρήκαν θέσεις εργασίας με ημιαπασχόληση τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων μειώθηκε κατά 204.700 τον Ιούνιο, φέρνοντας τους άνεργους σε 4.220.900, αναφέρει το Υπουργείο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το σύνολο των ανέργων είχε παρουσιάσει αύξηση-ρεκόρ, αγγίζοντας τα 4.575.000 τον Απρίλιο, καθώς οι νέες προσλήψεις σταμάτησαν κατά τη διάρκεια του lockdown που επιβλήθηκε από τα μέσα Μαρτίου. Οι περισσότεροι περιορισμοί ίσχυαν έως τις 11 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημαντική αυτή μείωση οφείλεται κυρίως σε θέσεις ημιαπασχόλησης, που εμφανίζουν αρκετά άτομα ως μερικώς ενεργά στην αγορά εργασίας, ενώ αν χρησιμοποιηθεί ο ευρύτερος ορισμός της ανεργίας, ο αριθμός των ανθρώπων σε αναζήτηση εργασίας συνέχισε να αυξάνεται τον Ιούνιο παρόλο που οι προσλήψεις έχουν επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα.