ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2019η
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

Γαλλία: Με το εμβόλιο της AstraZeneca εμβολιάστηκε ο υπουργός Υγείας

Γαλλία: Με το εμβόλιο της AstraZeneca εμβολιάστηκε ο υπουργός Υγείας

Τη στήριξή του στο εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης εξέφρασε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, επιχειρηματολογώντας ότι παρέχει επαρκή προστασία κατά «σχεδόν όλων των παραλλαγμένων στελεχών» του νέου κορονοϊού.

«Το εμβόλιο της AstraZeneca ενισχύει και διευρύνει την εκστρατεία εμβολιασμού», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Γάλλος υπουργός Υγείας. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε την εξάπλωση των παραλλαγμένων στελεχών», συμπλήρωσε, ενώ νωρίτερα σε εικόνες που προβλήθηκαν από γαλλικά τηλεοπτικά δίκτυα ο Βεράν εμφανίζεται να λαμβάνει το εμβόλιο της AstraZeneca σε κέντρο εμβολιασμού στη Μελάν, στην περιοχή του Παρισιού.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Νότια Αφρική αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τη χρήση στο εμβολιαστικό της πρόγραμμα του εμβολίου της AstraZeneca έπειτα από στοιχεία που έδειξαν ότι προσφέρει ελάχιστη προστασία κατά της ήπιας έως μέτριας λοίμωξης που προκαλείται από το νοτιοαφρικανικό παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού.

Σχετικά με αυτή την εξέλιξη ο Βρετανός υφυπουργός Υγείας Έντουαρντ Άργκαρ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν αποτρέπει τον θάνατο ή την εκδήλωση σοβαρής νόσου και προσέθεσε ότι η Νότια Αφρική ανέστειλε μόνον προσωρινά τη χρήση του εμβολίου αυτού.


 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ