Γαλλία - Κορονοϊός: Λιγότερα από 20.000 τα κρούσματα, 281 οι θάνατοι

Γαλλία - Κορονοϊός: Λιγότερα από 20.000 τα κρούσματα, 281 οι θάνατοι

Τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 19.814 κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γαλλία, αριθμός μειωμένος σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (21.703), που όμως απέχει πάρα πολύ από τον στόχο της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είναι να μειωθούν οι μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό σε κάτω από 5.000 την ημέρα.

Την είδηση γνωστοποίησε το αρμόδιο υπουργείο Υγείας της Γαλλίας αργά το βράδυ της Παρασκευής. 

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 281 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, αριθμός που συγκριτικά παρέμεινε σταθερός σε σχέση με την προηγουμένη (277).

Ο απολογισμός της πανδημίας στη Γαλλία έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 67.431 νεκρούς επί συνόλου 2.747.135 μολύνσεων.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ προειδοποίησε ότι δεν αποκλείεται να ληφθούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα, ενώ τόνισε πως η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας και άλλες διατάξεις, όπως η αναστολή λειτουργίας των εστιατορίων, των θεάτρων, των κινηματογραφικών αιθουσών και των χιονοδρομικών κέντρων, μεταξύ άλλων, θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται ως την 20ή Ιανουαρίου τουλάχιστον, καθώς η διασπορά είναι υπερβολικά γρήγορη και τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν πίεση.

Η κυβέρνηση του Μακρόν λαμβάνει μέτρα για να επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού απλοποιώντας τις ως εδώ πολύ περίπλοκες διαδικασίες, καθώς η αργή πορεία της ανοσοποίησης επικρίνεται από γιατρούς, επιστήμονες και πολιτικούς της αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ