Γαλλία - Κορονοϊός: Επιπλέον περιορισμοί θα επιβληθούν στο Παρίσι, ανακοίνωσε η δήμαρχός του

Γαλλία - Κορονοϊός: Επιπλέον περιορισμοί θα επιβληθούν στο Παρίσι, ανακοίνωσε η δήμαρχός του

Επιπλέον περιορισμοί θα επιβληθούν στο Παρίσι με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού, μεταξύ των οποίων και ο περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό.

Η Ινταλγκό είπε ότι στα νέα μέτρα θα περιλαμβάνεται το κλείσιμο συγκεκριμένων καταστημάτων που πουλάνε φαγητό και αναψυκτικά για το σπίτι στις 10μμ τοπική ώρα, μέτρο το οποίο θα προστεθεί στο lockdown που ισχύει στη Γαλλία σε εθνικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επέβαλε τον περασμένο μήνα νέο lockdown υποχρεώνοντας τα μη απαραίτητα καταστήματα--όπως είναι αυτά που δεν πουλάνε βασικά τρόφιμα ή φάρμακα--να κλείσουν και τους πολίτες να πρέπει να χρησιμοποιούν υπογεγραμμένα έγγραφα για να δικαιολογούν την παρουσία τους εκτός σπιτιού.

Ωστόσο, οι γαλλικές αρχές έκριναν ότι απαιτούνται περισσότερα μέτρα στο Παρίσι καθώς, παρά το lockdown, ήταν μεγάλος ο αριθμός των πολιτών που βρίσκονταν στους δρόμους της πρωτεύουσας αργά τη νύχτα.

Η επιβολή εκ νέου καραντίνας και αυστηρών περιορισμών έχει προκαλέσει οργανωμένες αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη παρότι χώρες, περιλαμβανομένης της Γαλλίας και της Ισπανίας, αντιμετωπίζουν ρεκόρ κρουσμάτων καθημερινά και τα νοσοκομεία ασφυκτιούν.

Μια γαλλική κυβερνητική πηγή είπε στο Reuters αυτή την εβδομάδα ότι στο Παρίσι παρατηρήθηκαν «μυστικά πάρτι, ρέιβ πάρτι και ιδιωτικά δείπνα» γι' αυτό και κρίθηκαν απαραίτητα τα αυστηρότερα μέτρα.

«Όταν υπάρχουν άνθρωποι που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες του παιχνιδιού και επομένως θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων, τότε είναι που χρειάζεται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί», είπε η Ινταλγκό.

Χθες Τετάρτη η Γαλλία κατέγραψε 40.558 νέα κρούσματα κορονοϊού και 385 θανάτους ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την COVID σε 38.674, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε περίπου 1,5 εκατομμύριο.