Γαλλία: Και τέταρτο κρούσμα - Θύμα ένας Κινέζος τουρίστας

Γαλλία: Και τέταρτο κρούσμα - Θύμα ένας Κινέζος τουρίστας

Το τέταρτο κρούσμα του νέου κορονοϊού επιβεβαιώθηκε στη Γαλλία. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο Κινέζο τουρίστα που βρίσκεται σε «σοβαρή κατάσταση», ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής Υγείας, σύμφωνα με το Reuters.

Ο άνδρας που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Παρισιού ήλθε από την επαρχία Χουμπέι, όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα θύματα στην Κίνα και τώρα νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, συμπλήρωσε ο Ζερόμ Σαλμόν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τουλάχιστον 250 Γάλλοι και περισσότεροι από 100 υπήκοοι άλλων ευρωπαϊκών χωρών θα επαναπατριστούν με δύο αεροσκάφη από την Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας του νέου κορονοϊού στην Κίνα, και «μονάχα στους υγιείς και χωρίς συμπτώματα πολίτες θα επιτραπεί να ταξιδέψουν», όπως ανακοίνωσε σήμερα τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

H Κομισιόν διευκρίνισε, σε δελτίο Τύπου, ότι το αυτό το πρώτο αεροσκάφος θα αναχωρήσει από τη Γαλλία την Τετάρτη το πρωί, ενώ το δεύτερο αεροπλάνο θα αναχωρήσει «αργότερα μέσα στην εβδομάδα» και σημειώνει ότι «περίπου 250 Γάλλοι θα μεταφερθούν με το πρώτο αεροσκάφος και περισσότεροι από 100 πολίτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών με το δεύτερο αεροσκάφος».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συγχρηματοδοτήσει τα έξοδα μεταφοράς με το αεροπλάνο, διευκρίνισε η Επιτροπή, στο πλαίσιο ενός αιτήματος βοήθειας από τη Γαλλία, βάσει του οποίου ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας είχε ήδη ανακοινώσει ότι τα άτομα με συμπτώματα ιού θα τα κρατήσει σε καραντίνα για 14 ημέρες μετά την άφιξή τους στη Γαλλία.