ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Γαλλία: Φοβούνται εκτίναξη των κρουσμάτων ακόμα και με «σκληρό» άνοιγμα

Γαλλία: Φοβούνται εκτίναξη των κρουσμάτων ακόμα και με «σκληρό» άνοιγμα

Η υπηρεσία δημόσιας υγείας στη Γαλλία προειδοποιεί πως η κυκλοφορία του ιού της Covid-19 θα αρχίσει και πάλι να αυξάνεται τις επόμενες εβδομάδες εξαιτίας της περιορισμένης χαλάρωση των μέτρων κατά της επιδημίας.

«Επειτα από τέσσερις εβδομάδες φθίνουσας πορείας της επιδημίας, η σημερινή εξέλιξη υποδηλώνει αυξημένο κίνδυνο εκ νέου αύξησης της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 τις επόμενες εβδομάδες στην Γαλλία και απαιτεί την μεγαλύτερη δυνατή επιφυλακή, κυρίως με την προοπτική των γιορτών του τέλους του έτους», αναφέρει η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Γαλλίας στο τελευταίο ανακοινωθέν για την επιδημία.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες επιφυλακτική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από τις 15 Δεκεμβρίου, διατηρώντας την ίδια στιγμή, ή και ενισχύοντας, υγειονομικούς περιορισμούς σε σχέση με το αρχικό σχέδιο. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας παραμένει σε ισχύ από τις 20.00 το βράδυ και την 31η Δεκεμβρίου (όχι όμως και στις 24) και τα σινεμά, τα θέατρα και τα μουσεία θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε αναγγείλει ότι η Γαλλία θα άνοιγε αν τα ημερήσια κρούσματα περιορίζονταν στα 5.000. Αυτό δεν έγινε δυνατόν αφού τα νέα κρούσματα κυμαίνονται καθημερινά στα 10.000.

Σήμερα, ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε από τις Βρυξέλλες από τους Γάλλους «να διπλασιάσουν την επιφυλακή» απέναντι στην Covid-19 κατά τις οικογενειακές συγκεντρώσεις των γιορτών, διότι «αυτές τις στιγμές, όταν χαλαρώνουμε, διασπείρουμε τον ιό».

«Θα είμασταν ανεύθυνοι να ανοίξουμε και να υποδυθούμε ότι όλα πάνε καλά», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ