Γαλλία: Διάγγελμα Μακρόν το απόγευμα για την πανδημία

Γαλλία: Διάγγελμα Μακρόν το απόγευμα για την πανδημία

Τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους πολίτες θα απευθύνει το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού που εξελίσσεται ραγδαία απειλεί να προκαλέσει κατάρρευση στα νοσοκομεία.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων δεν διευκρίνισε αν ο Μακρόν θα ανακοινώσει περαιτέρω περιορισμούς για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 100.000 ανθρώπους στη Γαλλία.

Την Τρίτη ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στις ΜΕΘ αυξήθηκε κατά 98 και ξεπέρασε το φράγμα των 5.000, ο υψηλότερος αριθμός για αυτό τον χρόνο.

Ειδικοί του τομέα δημόσιας Υγείας λένε ότι το γεγονός ότι οι ΜΕΘ είναι τόσο επιβαρυμένες αποτελεί ένδειξη ότι τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα δεν είναι επαρκή.

Στη Γαλλία ισχύει νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μέσα Δεκεμβρίου και σε τμήματα της χώρας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας, οι κινήσεις των πολιτών είναι περιορισμένες και κάποια μη απαραίτητα καταστήματα έχουν κλείσει.

Τα μπαρ, τα εστιατόρια και οι κινηματογράφοι είναι κλειστά εδώ και μήνες.

Εν αναμονή του προεδρικού διαγγέλματος, η δήμαρχος της πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ότι θα πρέπει να κλείσουν τα σχολεία.

Ο Μακρόν θα προεδρεύσει αργότερα σήμερα της εβδομαδιαίας σύσκεψης του συμβουλίου αντιμετώπισης του κορονοϊού.