7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Γαλλία: Δεν εξετάζεται lockdown στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού

Γαλλία: Δεν εξετάζεται lockdown στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού

Τα νοσοκομεία εντός και γύρω από την πρωτεύουσα της Γαλλίας δέχονται μεγάλη πίεση λόγω της εξάπλωσης παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού, αλλά οι αρχές δεν εξετάζουν ένα περιφερειακό lockdown, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής υγείας της χώρας.

Ο Ζερόμ Σαλομόν έκανε τη δήλωση αυτή μία ημέρα μετά την εντολή που δόθηκε από τις ιατρικές αρχές της περιοχής του Παρισιού --στην οποία ζει περίπου το ένα έκτο του πληθυσμού της Γαλλίας-- στα νοσοκομεία να ακυρώσουν το 40% των τακτικών τους δραστηριοτήτων ώστε να υπάρξει χώρος για ασθενείς με COVID-19 που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

'Ένα lockdown στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη", δήλωσε ο Σαλομόν στον ραδιοσταθμό RTL.

"Το lockdown είναι ένα έσχατο μέτρο, αίτημα για το οποίο θα υποβαλλόταν στην κυβέρνηση και τον πρόεδρο αν είχαμε την εντύπωση ότι το νοσοκομειακό σύστημα δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει", πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι στο Παρίσι αυτοί που νοσηλεύονται με COVID-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας πλησιάζουν τους 1.000, ενώ πανεθνικά ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται φτάνει τους 3.849, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και 14,5 εβδομάδες.

Πηγή: Reuters