Γαλλία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν άνδρα με μαχαίρι

Γαλλία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν άνδρα με μαχαίρι

Γάλλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν ένοπλο άνδρα, ο οποίος κρατώντας ένα μαχαίρι επιτέθηκε σε αστυνομικούς μέσα σε ένα αστυνομικό τμήμα στην στην πόλη Ντιέζ, ανατολική Γαλλία, δήλωσε εκπρόσωπος της εθνικής χωροφυλακής.

Σύμφωνα με το Reuters, ο δράστης, που τραυμάτισε στο χέρι έναν αστυνομικό, διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Το κίνητρο της επίθεσης δεν κατέστη άμεσα σαφές, τόνισε ο εκπρόσωπος.

Το περιστατικό συνέβη στις 15:00 τοπική ώρα, σε ένα αστυνομικό τμήμα, 70χλμ από την πόλη Μετς. Μια δικαστική πηγή ανέφερε ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία δεν ερευνά την υπόθεση σε αυτό το στάδιο.

Το σημερινό συμβάν έρχεται λιγότερο από ένα μήνα μετά από μια παρόμοια επίθεση στην Μετς, όταν αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν άνδρα που κρατώντας ένα μαχαίρι εφόρμησε ενάντια σε μια ομάδα αστυνομικών, φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπαρ».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο στις 3 Ιανουαρίου, ένας νεαρός άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς σε ένα πάρκο στο Βιλζουίφ, στα νότια του Παρισιού, σκοτώνοντας έναν άνδρα και τραυματίζοντας δύο γυναίκες, ενώ φώναζε «Αλλάχ Ακμπαρ» σε μια επίθεση με «ακραία βία» και «ακραία αποφασιστικότητα».

AP Photo/Daniel Cole