Γαλλία: Ανησυχητική αύξηση του ρυθμού μετάδοσης της Covid-19 στη Βρετάνη

Γαλλία: Ανησυχητική αύξηση του ρυθμού μετάδοσης της Covid-19 στη Βρετάνη

Ο ρυθμός μετάδοσης του νέου κορονοϊού στην περιοχή της Βρετάνης, δημοφιλούς τουριστικού προορισμού, έχει αυξηθεί απότομα μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ενισχύοντας τις ανησυχίες ότι ο ιός φουντώνει και πάλι στη Γαλλία.

Η κυβέρνηση επέβαλε χθες την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους νωρίτερα από το προγραμματισμένο, εν μέσω φόβων για τις νέες εξάρσεις της Covid-19, ιδιαίτερα σε περιοχές της δυτικής και νότιας Γαλλίας που είχαν πληγεί λιγότερο από το πρώτο κύμα της πανδημίας μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα, ο ρυθμός μετάδοσης της ασθένειας, γνωστός ως R0, ανέβηκε στην Βρετάνη από 0,92 στο 2,62 από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Υπενθυμίζουμε ότι για να θεωρείται ότι η επιδημία βρίσκεται υπό έλεγχο ο ρυθμός μετάδοσης πρέπει να διατηρείται χαμηλότερα από το 1.

«Πρόκειται για ανησυχητικό νούμερο, διότι σημαίνει ότι η επιδημία εξαπλώνεται και πάλι», δήλωσε στο BFM TV ο Ερίκ Κομ, λοιμωξιολόγος σε νοσοκομείο του Παρισιού.