Γαλλία: 10 εκατ. λίτρα μπύρας και 1.500 τόνοι τυριού «στα σκουπίδια»  

Γαλλία: 10 εκατ. λίτρα μπύρας και 1.500 τόνοι τυριού «στα σκουπίδια»  

Δέκα εκατομμύρια λίτρα μπύρας και περίπου 1.500 τόνοι τυριού αναμένεται να καταστρέψουν ή να πετάξουν οι παραγωγοί στη Γαλλία καθώς οι ποσότητες αυτές δεν καταναλώθηκαν λόγω της καραντίνας για τον κορονοϊό.

Αυτά τα 10 εκατομμύρια λίτρα μπύρας έμειναν στα βαρέλια, καθώς τα καφέ και τα εστιατόρια έκλεισαν, ο τουρισμός "πάγωσε" και ακυρώθηκαν φεστιβάλ και εκθέσεις, εξαιτίας του κορονοϊού.

"Είναι μπύρες με μεγάλη ποσότητα λυκίσκου, που αν μείνουν για πάνω από 2-3 μήνες αποθηκευμένες, η γεύση και το άρωμά τους εξαφανίζεται", είπε ο επικεφαλής της ένωσης ζυθοποιών, Μαξίμ Κοστίλς. 

Περίπου το 70% των ζυθοποιών στη Γαλλία έχουν αναφέρει ότι οι πωλήσεις τους έπεσαν στο μισό- ή και παραπάνω- από τα μέσα Μαρτίου.

Σε δεινή θέση είναι όμως και οι παραγωγοί τυριού. "Τα προϊόντα αυτά πρέπει να καταναλωθούν άμεσα αλλιώς θα αναγκαστούμε να τα πετάξουμε" είπε ο πρόεδρος της αγροτικής ένωσης Sodiaal, Νταμιεν Λακομπ. 

Παρά την καμπάνια της κυβέρνησης της Γαλλίας σε συνεργασία με τους παραγωγούς τυριού με την ονομασία "Δράση για το τυρί" η οποία προέτρεπε τους πολίτες να αγοράσουν τυριά, στο τέλος Απριλίου τουλάχιστον 1.500 τόνοι βρίσκονταν στις αποθήκες. Οι παραγωγοί λένε ότι αν δεν καταναλωθεί αυτή η ποσότητα μέχρι τις 11 Μαΐου (κάτι πρακτικά αδύνατο), τότε θα πρέπει να καταστρέψουν τα προϊόντα τους.