Γαϊτάνης: Οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πυρκαγιές θα δοθούν ταχύτατα

Γαϊτάνης: Οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πυρκαγιές θα δοθούν ταχύτατα

Οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού θα δοθούν ταχύτητα, όπως έγινε με τις πλημμύρες του Ιανού αλλά και του σεισμού της Σάμου που η πολιτεία έδρασε πολύ γρήγορα για την αποζημίωση και για την ανακούφιση των πληγέντων, τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Τάσος Γαϊτάνης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο Τάσος Γαϊτάνης ανέφερε ότι ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα μέσω της οποίας οι πυρόπληκτοι θα μπορέσουν ταχύτατα να πάρουν τις αποζημιώσεις. Παράλληλα επισήμανε ότι το απόγευμα ο Πρωθυπουργός μαζί με τον κ. Μπένο και τα μέλη αυτής της ειδικής επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας, θα έχουν την πρώτη συνεδρίαση, με στόχο να υπάρχει άμεση κινητοποίηση για τη στήριξη της περιοχής.

Αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση, για το θέμα των εκκενώσεων και της λειτουργίας του 112, ο κ. Γαϊτάνης υπογράμμισε ότι το 112 λειτουργεί γιατί ήταν βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ η διαδικασία των εκκενώσεων έσωσε πολλές ανθρώπινες ζωές. Πρόσθεσε ότι δέχεται να ασκείται πολιτική κριτική, αλλά εξέφρασε την άποψη πως η συζήτηση για τις εκκενώσεις είναι χυδαία. Για το ζήτημα της πρόληψης υπενθύμισε ότι φέτος δόθηκαν 51 εκατομμύρια ευρώ, ενώ διατέθηκαν περισσότερα εναέρια μέσα και προσωπικό.

Για τον εμβολιασμό υπενθύμισε ότι δεν είναι πολιτικό θέμα, αλλά επιστημονικό και συμπλήρωσε ότι εμβολιαζόμαστε επειδή το λένε οι επιστήμονες. Εξήγησε δε ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, τη στιγμή που ξέρουμε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ πιο μεταδοτική και επικίνδυνη. Κατέληξε λέγοντας ότι οι συμπολίτες μας που εξακολουθούν να έχουν προβληματισμούς οφείλουν να απευθυνθούν στους ειδικούς και να ακολουθήσουν τις οδηγίες τους.