7ος χρόνος, ημέρα 2223η
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021

Γαϊτάνης: Για 3η συνεχόμενη χρονιά η κυβέρνηση κατέθεσε προϋπολογισμό χωρίς νέους φόρους

Γαϊτάνης: Για 3η συνεχόμενη χρονιά η κυβέρνηση κατέθεσε προϋπολογισμό χωρίς νέους φόρους

«Ο προϋπολογισμός του 2022 είναι ο τρίτος συνεχόμενος προϋπολογισμός της κυβέρνησης που δεν περιέχει κανένα νέο φόρο, ενώ αντίθετα έχουν γίνεις μειώσεις φόρων αυτά τα χρόνια» τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Τάσος Γαϊτάνης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Γαϊτάνης πρόσθεσε ότι τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως η οικονομία κινείται στη σωστή κατεύθυνση, κι έφερε ως παράδειγμα την αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών για το Α’ εξάμηνο του 2021, την μείωση της ανεργίας και την ίδρυση χιλιάδων νέων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, για την κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση για φαινόμενα ακρίβειας, επισήμανε ότι οι αυξήσεις που παρατηρούνται δεν οφείλονται σε εσωτερικές πολιτικές, αλλά στο γεγονός ότι η ενεργειακή κρίση είναι παγκόσμιο φαινόμενο. "Για το λόγο αυτό, περίπου 650 εκατ. ευρώ, έχει ρίξει στη μάχη για να στηρίξει τα νοικοκυριά η ελληνική κυβέρνηση", σχολίασε χαρακτηριστικά.

Για την διαχείριση της πανδημίας ο κ. Γαϊτάνης υποστήριξε ότι το σύστημα υγείας έχει ενισχυθεί τόσο σε κλίνες ΜΕΘ, όσο και σε μόνιμο και επικουρικό υγειονομικό προσωπικό, επιτάχθηκαν ιατροί στην Βόρεια Ελλάδα, ενώ ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν ενταχθεί στο σύστημα.

Επιπροσθέτως για το ζήτημα του εμβολιασμού υπογράμμισε ότι είναι επιστημονικό ζήτημα. "Εμβολιαζόμαστε όχι επειδή το λέμε εμείς οι πολιτικοί. Εμβολιαζόμαστε γιατί αυτό συστήνει η επιστήμη" και έφερε ως παράδειγμα την Δανία και την Πορτογαλία που ο ρυθμός εμβολιασμού βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο από τη χώρα μας και τελικά ο αριθμός των διασωληνομένων και κατά συνέπεια των θανάτων είναι πολύ λιγότερος. "Με το εμβόλιο ο κορονοϊός μετατρέπεται σε μια απλή ίωση και αυτό τελικά είναι το ζητούμενο", κατέληξε χαρακτηριστικά.