Γ. Τσιρώνης για Μάτι: Ούτε στην επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήταν όλα καλά καμωμένα

Γ. Τσιρώνης για Μάτι: Ούτε στην επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήταν όλα καλά καμωμένα

Στο κυβερνητικό αφήγημα απόδοσης των ευθυνών για την φονική πυρκαγιά στην κλιματική αλλαγή επέμεινε ο Γιάννης Τσιρώνης.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε ότι αισθάνεται υπεύθυνος γιατί... «δεν μπορέσαμε να εξηγήσουμε στον λαό τι μας περιμένει με την κλιματική αλλαγή».

«Για πρώτη φορά η φωτιά έκαψε σε μια ώρα 13.000 στρέμματα και σε αυτό είναι καθαρά υπεύθυνη η κλιματική αλλαγή με τις καλοκαιρινές βροχές που αυξάνουν την καύσιμη ύλη. Αν δεν το καταλάβουμε και είμαστε απροετοίμαστοι, είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε άλλη αξία στην πολιτική προστασία» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Τσιρώνης.

«Η ευθύνη πρέπει να είναι έμπρακτη και αναλαμβάνω την ευθύνη στο βαθμό που μου αναλογεί. Νιώθω ευθύνη γιατί δεν μπορέσαμε να εξηγήσουμε στο λαό τι μας περιμένει με την κλιματική αλλαγή», ανέφερε διατυπώνοντας τον εξής συλλογισμό:

«Άλλο πράγμα οι υπεύθυνοι άνθρωποι που παραιτούνται και άλλο οι υπαίτιοι. Δεν σημαίνει ότι αυτοί που έκαναν τη δουλειά τους και παραιτήθηκαν ήταν υπαίτιοι».

Επανέλαβε το παράδειγμα της 11ης Σεπτεμβρίου λέγοντας ότι «είχαμε περισσότερους από 2.000 νεκρούς οπότε τίποτα δεν πήγε καλά για τις αρχές των ΗΠΑ».

Κληθείς να τοποθετηθεί για το επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης τη «μαύρη Δευτέρα» της 23ης Ιουλίου αρχικά είπε ότι «μέχρι την ώρα της συνέντευξης ήξερα τη φήμη ότι υπάρχουν πιθανά δύο νεκροί» προσθέτοντας ότι «δεν θα άλλαζε κάτι για τους ανθρώπους το πώς το χειρίστηκε επικοινωνιακά η κυβέρνηση».

Διατύπωσε τέλος τη θέση ότι η υπόθεση της πολιτικής προστασίας είναι καθαρά θέμα εθελοντών. «Χρειαζόμαστε εθελοντές που να αντιμετωπίζουν το θέμα επαγγελματικά» είπε τέλος ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.

«Ούτε στην... 11η Σεπτεμβρίου είχαν γίνει όλα καλά»

Μιλώντας νωρίτερα στον Antenna ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του καλώς δεν έγιναν οι παραιτήσεις την πρώτη εβδομάδα. Παρόλο που παραδέχτηκε ότι δεν «έγιναν όλα καλά καμωμένα», πρόσθεσε πως ούτε... στην 11η Σεπτεμβρίου είχαν γίνει όλα καλά.

«Το ότι αναλαμβάνει κάποιος την ευθύνη, δεν σημαίνει ότι είναι και φταίχτης», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και πρόσθεσε ότι καλώς δεν έγιναν παραιτήσεις την πρώτη εβδομάδα καθώς το περιστατικό ήταν σε εξέλιξη.