Γ. Τσιρώνης: Βδελυρή η πράξη των δύο φαντάρων κατά του σκυλιού

Γ. Τσιρώνης: Βδελυρή η πράξη των δύο φαντάρων κατά του σκυλιού

«Κάποιοι άνθρωποι ξεπερνούν τα όρια και είναι περήφανοι. Όταν κάποιος καυχιέται γι'' αυτό, αυτό είναι κατάπτυστο», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης αναφορικά με το περιστατικό κακοποίησης ενός σκύλου από φαντάρους στο στρατόπεδο της Κόνιτσας.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Τσιρώνης σημείωσε ότι αυτό που συνέβη «δεν μπορεί να το αντέξει η συνείδηση του ανθρώπου» ενώ χαρακτήρισε την πράξη των δύο στρατιωτών ως «βδελυρή».

Κληθείς να σχολιάσει το σχέδιο νόμου που κατέθεσε σχετικά με τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα, ο κ. Τσιρώνης τόνισε πως «οι ποινές είναι αυστηρότατες επειδή το ζώο δεν έχει φωνή και δεν μπορεί να σε καταγγείλει. Ο άνθρωπος που θα τον χτυπήσω έχει τη δυνατότητα να προσφύγει, το ζώο όχι».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις λέγοντας πως «στο διάλογο που ξεκίνησε από το καλοκαίρι είχαν κληθεί άπαντες. Άνθρωποι οι οποίοι αντί να συνεισφέρουν στο διάλογο απλά ζητούν απόσυρση του νόμου και θέλουν ηθελημένα ή αθέλητα να μείνει το παλαιό καθεστώς με τόσα χιλιάδες ζωάκια αδέσποτα. Το αδέσποτο είναι ύβρις για τον άνθρωπο».

Για το καθολικό τσιπάρισμα ο κ. Τσιρώνης ανέφερε ότι ήταν πάγια θέση του φιλοζωικού κινήματος προσθέτοντας πως «αν κάποιοι αντιδρούν το κάνουν εκ του πονηρού» ενώ για τη στείρωση υποστήριξε ότι «πάγιο αίτημα είναι η καθολική όλων των δεσποζόμενων, επειδή, όμως, ξέραμε ότι θα πιέσει το Συμβούλιο της Επικρατείας και γι΄αυτό βάλαμε το τέλος. Αυτά τα χρήματα είναι ανταποδοτικά γιατί εάν θέλει κάποιος να έχει αστείρωτο ζώο αυτό έχει περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

«Όποιος είναι δημοκράτης μπαίνει στο διάλογο και συνεισφέρει» κατέληξε ο κ. Τσιρώνης.