Γ. Τσίπρας: Δεν έπρεπε να υπάρχουν 15 υπογραφές για τον Κουφοντίνα

Γ. Τσίπρας: Δεν έπρεπε να υπάρχουν 15 υπογραφές για τον Κουφοντίνα

Αιχμές για τη στάση των συντρόφων του εντός του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Τσίπρας. Με αφορμή το κείμενο υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα με τίτλο «Η δημοκρατία δεν εκδικείται» από 15 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «δεν έπρεπε να γίνει τόση φασαρία, δεν έπρεπε να υπάρχουν 15 υπογραφές».

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι δεν παίρνουν το μέρος του, αλλά στηρίζουν τα δικαιώματα οποιουδήποτε κρατούμενου, σημείωσε εντούτοις ότι «δεν πρέπει να βγαίνει προς τα έξω η εικόνα ότι κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει με τον Κουφοντίνα».

Παράλληλα, σχολίασε και τις τάσεις που εμφανίζονται μέσα στο κόμμα τον τελευταίο καιρό, λέγοντας ότι «γενικά αυτό που εκπέμπεται δεν είναι καλό για τον ΣΥΡΙΖΑ». Και εξήγησε, «ζούμε σε μια κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη, ο κόσμος μέσα σε αυτές τις συνθήκες θέλει πολιτικές όχι κείμενα επί κειμένων και ομαδοποιήσεις».

Τέλος, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση που διατηρούσε ως αντιπολίτευση, λέγοντας ότι είναι «μεγάλη κολοτούμπα». Όπως, είπε όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε το θέμα των 12 ν.μ στην Ιταλία υπήρχαν σφοδρές αντιδράσεις. Ενώ υποστήριξε, πως η κυβέρνηση έκανε μια μικρή υποχώρηση με την Ιταλία, «την οποία η δική μας κυβέρνηση δεν δέχθηκε και για αυτό δεν έγινε η συμφωνία» και αφορά το ψάρεμα. Για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα ανατολικά, τόνισε πως τότε, υπήρχαν προβλήματα και συνθήκες που δεν επέτρεψαν να προχωρήσει «υπήρχε η ατμόσφαιρα και το περιβάλλον της άρνησης», σχολίασε.