Γ. Θωμάς: Θετικό βήμα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ η πρόκριση 6 επενδυτικών σχημάτων

Γ. Θωμάς: Θετικό βήμα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ η πρόκριση 6 επενδυτικών σχημάτων

Επιβεβαιώνεται το ισχυρό ενδιαφέρον για την ΔΕΠΑ Υποδομών  παρά τις διεθνείς αναταράξεις που προκάλεσε η κρίση του Covid-19, ανέφερε σε δήλωσή του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμος Θωμάς. Η δήλωση ήρθε σε συνέχεια της  ανακοίνωσης  από το ΤΑΙΠΕΔ του καταλόγου των ενδιαφερομένων επενδυτώνοι οποίοι επελέγησαν για να συνεχίσουν στη δεύτερη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του 65% της ΔΕΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός δήλωσε τα εξής:

«Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί ένα ακόμη θετικό βήμα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Υποδομών. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Υποδομών θα ολοκληρωθεί με επιτυχία στο τέταρτο τρίμηνο του έτους ,κατά τρόπο που θα διασφαλίζει την ταχεία υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των δικτύων από οικονομικά εύρωστους επενδυτές. Ήδη η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει εγκρίνει τα επενδυτικά προγράμματα των τριών θυγατρικών της ΔΕΠΑ Υποδομών (ΕΔΑ Αττικής, ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας, ΔΕΔΑ) που θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ προχωρούν και οι διαδικασίες για την έγκριση των τιμολογίων. Η υλοποίηση των επενδυτικών προγραμμάτων θα είναι δεσμευτική και θα επιβλέπεται από τη ΡΑΕ.

Το ότι έξι διεθνή επενδυτικά σχήματα επελέγησαν και προχωρούν στην επόμενη φάση της διαδικασίας επιβεβαιώνει το ισχυρό ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ Υποδομών,  παρά τις διεθνείς αναταράξεις που προκάλεσε η κρίση του Covid-19. Όλοι έχουν δεσμευτεί για μια πολυετή παρουσία και επένδυση στη χώρα μας. Επίσης επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στο σχέδιο ενεργειακής μετάβασης της χώρας, κεντρικός πυλώνας του οποίου είναι η ανάπτυξη των δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε όλη την επικράτεια.».