Γ. Στόλτενμπεργκ: Να δείξει αυτοσυγκράτηση η Τουρκία

Γ. Στόλτενμπεργκ: Να δείξει αυτοσυγκράτηση η Τουρκία

Αυτοσυγκράτηση συνέστησε στην Τουρκία ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ για την επίθεση στην Συρία, ώστε να μειωθεί ο ανθρώπινος πόνος και σημείωσε πως το μείζον είναι ο πόλεμος κατά του ISIS.

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο γγ του ΝΑΤΟ προσβλέπει στη μεταξύ τους συνεργασία. Επίσης ανέφερε ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε ο τρόπος μέσω του οποίου το ΝΑΤΟ θα προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα στον κόσμο και πρόσθεσε πως η συμμαχία θα συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των ρευμάτων παράτυπης μετανάστευσης.

«Περιμένουμε όλα τα κράτη να σεβαστούν το Διεθνές Δίκαιο . Δεν είναι ρόλος του ΝΑΤΟ να παίρνει θέση για διεθνή ζητήματα» είπε ο γ. γ του ΝΑΤΟ για την παραβίαση του διεθνούς Δικαίου και την πολιτική ίσων αποστάσεων του ΝΑΤΟ στην πρακτική της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα.

Για την Κύπρο τόνισε ότι είναι σημαντικές οι προσπάθειες του ΟΗΕ να βρεθεί λύση αλλά τόνισε πως ακόμη και με ανεπίλυτη τη διαφορά προχωρήσαμε στην αντιμετώπιση από κοινού του μεταναστευτικού.