Γ. Σταθάκης: Δεν τίθεται θέμα πώλησης υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ

Γ. Σταθάκης: Δεν τίθεται θέμα πώλησης υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ

Mε τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κ.κ. Γιώργο Αδαμίδη και Αντώνη Καρρά, συναντήθηκε σήμερα στο ΥΠΕΝ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ.

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο, στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με τη δέσμευση της Ελλάδας για την αποεπένδυση του 40% του λιγνιτικoύ δυναμικού της Δ.Ε.Η. ως αποτέλεσμα της καταδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Ο Υπουργός, μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. «Στόχος μας είναι να βρεθεί ένα κοινό πεδίο συμφωνίας», τόνισε και διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι δεν περιλαμβάνεται στις συζητήσεις με την DG Comp η εκχώρηση υδροηλεκτρικών μονάδων, ενώ δεν ανήκει στη στοχοθεσία του ΥΠΕΝ η πώληση πελατολογίου της ΔΕΗ.