7ος χρόνος, ημέρα 2061η
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Γ. Σπαν: Σύσταση για το εμβόλιο της Astrazeneca και για τους άνω των 64 ετών

Γ. Σπαν: Σύσταση για το εμβόλιο της Astrazeneca και για τους άνω των 64 ετών

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν εκτιμά ότι το εμβόλιο της εταιρείας Astrazeneca θα μπορεί να χορηγηθεί και σε ηλικιωμένους άνω των 64 ετών στη Γερμανία στο άμεσο μέλλον μετά από την έκδοση της σχετικής σύστασης της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko) της Γερμανίας.

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το εμβόλιο της εν λόγω εταιρείας να εγκριθεί ώστε να χορηγείται και σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Αυτό οφείλεται στα επιστημονικά δεδομένα που έχουμε από τη Σκωτία και την Αγγλία», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός, σύμφωνα με συμμετέχοντες στις σημερινές συζητήσεις για τον κορονοϊό μεταξύ των πρωθυπουργών των ομοσπονδιακών κρατιδίων και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) βρίσκεται στην τελική διαδικασία λήψης της σχετικής απόφασης. Μέχρι στιγμής, η Stiko έχει συστήσει τη χορήγηση του εμβολίου της εταιρείας Astrazeneca μόνο σε άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών, καθώς αρχικά δεν υπήρχαν επαρκή επιστημονικά δεδομένα από τις μελέτες για άτομα ηλικίας άνω των 64 ετών.

Σήμερα το πρωί ο χριστιανοδημοκράτης υπουργός Υγείας δήλωσε επίσης σε συνέντευξή του στο πρώτο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανίας ARD ότι σύστησε στην Stiko να προσαρμόσει τις αποφάσεις της για την χορήγηση του εν λόγω εμβολίου λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία των νεότερων επιστημονικών μελετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ